2018. 03. 12. - 10:00

Jönnek a valódi terminátorok? - 1.rész

Jönnek a valódi terminátorok?  - 1.rész

A mesterséges intelligencia fejlődésével olyan robotok állhatnak „szolgálatba” 2068-ig, amelyek a veszélyes helyzetekben tökéletesen helyettesíthetik az embert sürgősségi ellátást nyújtva.

Évtizedeken belül megjelenthetnek az ember mindennapjaiban azok a robotok, melyek a mesterséges intelligencia fejlődésének köszönhetően képesek lesznek vészhelyzetekben sürgősségi ellátást nyújtani. A filmből ismert terminátor gyakorlatilag megelevenedhet, s 500 férfi erejét egyesíti.

Szakértők szerint 2068-ig az emberszerű droidok képessé válnak arra, hogy segítsenek olyan szituációkban, amelyek túl veszélyesek az ember számára.

A robotok vészhelyzetekben kitűnő segítséget nyújthatnak majd

A robotok vészhelyzetekben kitűnő segítséget nyújthatnak majd

A robotok jelenthetik Nagy-Britannia negyedik sürgősségi szolgálatát, s még extrém időjárási körülmények között is bevethetők lesznek az ország vezető technológiai szakértői szerint.

Várhatóan 2068-ig több száz, önálló emberszerű droid áll majd készenlétben.

Tagadhatatlan előnyük, hogy nemcsak 500 férfi erejével rendelkeznek majd, de kitartásuk sincs limitálva, s mindenféle körülmények között képesek lesznek cselekedni. Keresési, mentési feladatokat ezért minden további nélkül el tudnak majd végezni, természetesen más praktikus dolgokon túl, amelyeket gépek jelenleg még nem képesek megtenni.

A mesterséges intelligencia-vezérelte robotoknak nem fog problémát okozni kihúzni egy bajba jutott autót a hóból, felemelni az útról lesodródott és felborult tehergépkocsikat és mielőbb felszabadítani az utakat, ha baleset történik.

A mesterséges intelligencia segítségével valódi terminátor robotok készíthetők

A mesterséges intelligencia segítségével valódi terminátor robotok készíthetők

Képesek lesznek elsősegély-felszerelést vinni, kórházba szállítani a sérülteket, cselekedni stresszes helyzetben – vélekedik Mat Shore mesterséges intelligencia és innováció kutató.

A robotok a rendőrök, tűzoltók és mentők munkáját egészítenék ki, s támogatást nyújtanának a fegyveres erőknek vészhelyzet vagy katasztrófa esetén.

A tudósok már megalkottak olyan gépeket, amelyek képesek saját súlyuk ezerszeresének a felemelésére.

A cikket folytatjuk.

Kapcsolódó cikk:

Repülő autó mutatkozott be Genfben

Nem sci-fi: olvas gondolatainkban a mesterséges intelligencia

Búcsú Adrienn

 

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.