2021. 12. 06. - 08:45

Kevesebb pénzből és 64 százalékkal jobban teljesít egy gyár 5G-vel

Kevesebb pénzből és 64 százalékkal jobban teljesít egy gyár 5G-vel

A folyamatos innováció elősegíti az 5G értéknövekedését – Ezt most egy gyár is bebizonyította, amely lényegesen jobban működik, kevesebb bér fizetésével, 5G hálózat segítségével.

Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a kínai Csengsui SANY Changsu gyára, amely 5G technológiát használ. Mesterséges intelligenciával fejlesztett megoldásokkal dolgozik és ez látványos előrelépést produkált.
 
Az 5G alapú ZTE kísérleti gyár mesterséges intelligencia alapú, NodeEngine megoldásra épül. A fejlett technológiának hála lényegesen megnőtt a teljesítményük, miközben csökkent a hibás termékek száma és a munkaerőköltséget is megspórolták.
 
Minderről Bai Gang, a vállalat alelnöke számolt be az 5G Summit and User Congress 2021 technológiai konferencián. Olvasd el: MI növeli a termelékenységet a Lenovo gyáraiban
 
5G_gyar_1
 
Az 5G hálózat használatának köszönhetően mostmár csak fele annyiszor állnak le a gyártóberendezések, mint korábban, kihasználtságuk azonban 35-ről 75 százalékra emelkedett.
 
Bai Gang elmondta, hogy az emberi dolgozók költségét 64 százalékkal faragták le, s ezzel a termékhibák mennyisége is csökkent, 14 százalékkal.
 
A feladatokat gyorsabban és költséghatékonyabban tudják végezni. Ilyen az anyagok vágása, az összeszerelés és a minőség-ellenőrzés is például. Olvasd el: Gyárak, melyek robotokkal dolgoznak
 
A raktárkezelés terén szintén jelentős eredményeket értek el. Mint azt az alelnök részletezte, a raktár-rendszer is 5G hálózat alapú, maximum 10 milliszekundum késleltetéssel dolgozik - az önvezető szállító gépek csatlakozásának minősége is javult.
 
Ezzel a raktárkezelés hatékonysága is emelkedett, csaknem 50 százalékkal – mi több, a teljes költséget 20 vagy akár 30 százalékkal is mérsékelni tudják.
 
 
A vállalt vezérigazgatója, Xu Ziyang azt is kiemelte, hogy az 5G megoldások támogatják a mesterséges intelligenciát, amely pedig hozzájárul az 5G hálózatok továbbfejlesztéséhez. Nyilvánvalóvá vált, hogy az MI és a vezeték nélküli technológia egymásra épülve működik és fejlődik majd – tudatta a vezérigazgató.
 
 
L.A.
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.