2023. 09. 21. - 09:00

Mesterséges intelligencia - Emberszerű robotokat küld a NASA az űrbe

Mesterséges intelligencia - Emberszerű robotokat küld a NASA az űrbe

Emberszerű robotokat építenek a NASA tudósai, hogy segítsék az asztronautákat az űr feltérképezésében.

A NASA kutatói emberszerű robotokat építenek az űr felfedezése céljából.
 
Az űrkutatási hivatal az amerikai Apptronik technológiai céggel működött együtt, hogy létrehozzák az Apollo nevű humanoid gépet - amit olyan feladatok elvégzésére fejlesztették ki, mint például a gyártás.
 
Az űrkutatók abban bíznak, hogy a robotokat alkalmassá tehetik a pályán élő űrhajósok támogatására – s ugyanígy a Holdra tartó utak során is segíthetik őket. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Az emberek túlélését segíti egy új robot a Holdon
 
Az Apptronik humanoid robotja számos feladat elvégzését megoldja
Az Apptronik humanoid robotja számos feladat elvégzését megoldja
 
Az Apptronik elmondása alapján a robotok 5 láb 8 hüvelyk magasak lesznek és kezdetben várhatóan 4 óra üzemidejük lesz akkumulátoronként. Olvasd el: Bányászrobotot vinne a Holdra a NASA
 
„A NASA mobil robotokkal kapcsolatos szakértelmének kereskedelmi projektekben történő felhasználásával együtt ösztönözni tudjuk az innovációt ezen a fontos területen. Büszkék vagyunk rá,  hogy erőfeszítéseink olyan robottechnológiát eredményeznek, amely az amerikai gazdaság javát szolgálja és segíti az űrkutatást” – fogalmazott Shaun Azimi, a NASA Johnson Űrközpontjának robotikai csapatának vezetője.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.