2020. 06. 02. - 09:45

Mesterséges intelligencia: küszöbön az élelmiszer-szállító robotok?

Mesterséges intelligencia: küszöbön az élelmiszer-szállító robotok?

Egyre több elektronikai vállalat működik együtt robotgyártó cégekkel – most az LG fogott össze a Woowa Brothers-el, élelmiszer-szállító robotok megjelentetése céljából.

Egyre nagyobb szükség lehet olyan robotokra, melyek besegítenek az embereknek a mindennapi teendőkbe, illetve megoldják az érintkezés nélküli szállítást. Az elektronikai eszközöket és háztartási gépeket gyártó LG most egy egyedi startuppal fogott össze, a Woowa Brothers-el, élelmiszerszállító robotok fejlesztéséért.
 
A partnerség célja olyan robotok előállítása, amelyek képesek kiszállítani ételeket az emberek otthonába, de az éttermekben lévő asztalokhoz is kivihetik a menüt. Olvasd el, miért állhatnak előbb munkába a robotok!
 
Mesterséges intelligencia: korábban is próbára tettek már élelmiszer-szállító robotokat
Mesterséges intelligencia: korábban is próbára tettek már élelmiszer-szállító robotokat
 
Miközben az LG valóságos elektronikai óriás és mindenki ismeri a nevét, a Woowa Brothers startup - s ennek ellenére már most több mint 1 milliárd dolláros vagyonnal rendelkezik, tekintve, hogy a német Company Delivery Hero 2020 januárjában közel 4 milliárd dollárért megszerezte a céget.
 
Szoftver-cégről van szó, amely rendkívül sikeres alkalmazást fejlesztett ki az elvihető ételek rendeléséhez. Nézd meg a növényt termesztő mesterséges intelligencia-készüléket!
 
Az LG-vel való összefogása – amely számos háztartási kelléket, így mosógépet, mosogatógépet is készít – valószínűleg az első eset, hogy a Woowa Brothers bevonódik a hardvergyártásba. Az LG autonóm járművet is alkotott már. A startup cég azonban új üzleti egységet hozott létre az új robotika fejlesztéséhez.
 
„Befektetünk és bővítünk beltéri és kültéri robotika üzletbe, hogy olyan jövőt építsünk, ahol több ember évezheti a jó ételeket, ahol csak akarja” – emelte ki Yoon Hyun-joon, a Woowa Brothers új üzleti divíziójának alelnöke.
 
Hozzátette: 2017 óta kutatják és tesztelik a robotikai technológiákat, s remélik, kiemelkedő szinergiát teremtenek az LG Electronics fejlett know-how-jával.
 
Roh Jin-seo, az LG Electronics vezető üzleti központjának alelnöke és vezetője azt is elmondta, hogy ezen együttműködés révén jobb jövőt építenek, ahol az emberek és a robotok együtt élnek.
 
„Folytatjuk a különféle robotikai megoldások bevezetését, hogy új tapasztalatokat és értéket kínáljunk a fogyasztók számára” – tette hozzá.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.