2024. 01. 04. - 10:25

Mesterséges intelligencia - Nagyobb tisztaság kacsaszerű szemetes robotokkal

Mesterséges intelligencia - Nagyobb tisztaság kacsaszerű szemetes robotokkal

Kacsaszerű szemetes robotokat alkotott egy cég, amelyek a gyalogosokat követve segítenek tisztán tartani a várost.

Különösnek tűnhet, amint okos szemeteskosarak vándorolnak a járdán, követve a gyalogosokat. Nos, ez hamarosan valósággá válhat.
 
Egy olasz cég megalkotta a kacsaszerű szemetes robotokat. A Qua újragondolja a hulladékgyűjtés szerepét a jövő városaiban - intelligens szemeteskosarak innovatív rendszerén keresztül.
 
A projektet N. Basile, N. Chiarelli és L. Fiorentino tervezők álmodták meg. Célja a technológiát egy barátságos, biológiai ihletésű dizájnnal egyesíteni - a szemétgyűjtő robotok megbízható és megközelíthető asszisztensekké válnak, ellentétben a személytelen gépekkel. Olvasd el: Mesterséges intelligencia - Robotokkal szedné a szemetet a svéd Helsingborg
 
Nagyobb tisztaság kacsaszerű szemetes robotokkal - Fotó: Qua/DesignBoom
Nagyobb tisztaság kacsaszerű szemetes robotokkal - Fotó: Qua/DesignBoom
 
A dizájnt a kacsák kecses és szinkronizált mozgása ihlette, ami egy kis játékosságot kölcsönöz az egyébként hétköznapi feladatnak - hatékonyabb hulladékgyűjtési rendszert létrehozva a városi környezetben. Olvasd el: Újrahasznosító robot birkózik meg a hulladékkal
 
Önálló szemétgyűjtés robotkacsákkal
 
A Qua önállóan működik a városokon belül. Felismeri, mikor dobnak el hulladékot az emberek.
 
A felhasználók felé navigál, összeszedi tárolóedényébe a szemetet, majd önállóan visszatér a kijelölt töltőközpontba, ahol a hulladékot ki lehet üríteni. A Qua elképzelése alapján zökkenőmentesen integrálná a robotokat a mindennapi életbe és a hétköznapi rutinba.
 
Célja csökkenteni a városi hulladékkezelés terheit, miközben egy kényelmesebb és felelősségteljesebb módszert támogat városaink tisztán tartásához.
 
Három kerékre szerelt, kacsa ihletésű karosszériájával szabadon navigál a városi utakon, sétatempóban. Érzékelőkkel felszerelve azonosítja azokat az embereket, akik a hulladékot várhatóan el fogják dobni, s ennek megfelelően közelíti meg őket.
 
Minden Qua kosár meghatározott típusú hulladékhoz van tervezve, leegyszerűsítve a begyűjtési és válogatási folyamatot. Az olasz cég felhasználóbarát kialakítása ösztönzi a megfelelő hulladékkezelést, elősegítve a közösségen belüli kollektív felelősségérzetet is a tisztább városért.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.