2022. 12. 12. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Robotok kezelnék a poggyászt Szingapúrban

Mesterséges intelligencia - Robotok kezelnék a poggyászt Szingapúrban

Kültéri robotizált poggyászkezelő rendszert tesztel a szingapúri Changi Repülőtér és a Sarcos Robotics cég.

Robotokat alkalmazna az utasok csomagjainak kezeléséhez a szingapúri Changi reptér. A fejlett robotrendszereket gyártó Sarcos Technology and Robotics-al fogott össze, s nemrég fejeződött be közös projektjük, a kültéri poggyászrakodó rendszer prototípusának tesztelése.
 
A rendszer automatizálja a keskeny törzsű repülőgépek ki- és leeresztett utastáskáinak be- és kirakodását.
 
A bemutatótra 2022 szeptemberében került sor a Chang repülőtéren – a demonstráció igazolta a robotika hasznát: lehetőséget ad arra, hogy  a poggyászkezelésből adódó munkahelyi sérülések kockázata csökkenjen, a földi kiszolgálás munkaerő-állományát pedig növelni lehessen. Olvasd el: A reptereket óvhatja meg az illetéktelen drónoktóé a mesterséges intelligencia
 
Mesterséges intelligencia - Robotok kezelnék a poggyászt Szingapúrban
Mesterséges intelligencia - Robotok kezelnék a poggyászt Szingapúrban
 
A légiforgalom helyreállításának támogatása és a hosszú távú munkaerő-szükségletek kielégítése érdekében a Changi robottechnológiába fektet – automatizálni szeretné a munkaigényes szerepeket a reptér kültéri előterében.
 
A repülőtéri alkalmazottakra egyre nagyobb az igény, ezért lesz szükség autonóm technológiákra. Olvasd el: Ügyfélszolgálatos robotok dolgoznak a Pittsburgh-i repülőtéren
 
A poggyászrakodási rendszer fejlesztését és tesztelését a Szingapúri Polgári Légiközlekedési Hatóság a Repülésfejlesztési Alapon keresztül finanszírozza.
 
Az ADF támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek javítják a szingapúri légiközlekedési ágazat termelékenységét, innovatív megoldások alkalmazásával.
 
„A robotika alkalmazása a munkahelyi biztonság terén küldetésünk központi eleme a Sarcos-nál. Ez a rendszer képes javítani a repülőterek működését szerte a világon, azzal, hogy biztonságosabbá teszi őket és csökkenti az utasok időjárás miatti leállásokból eredő késéseit. Bízunk benne, hogy folytatódik az együttműködés a Changi reptérrel, s robotokkal bővíthetjük az aszfalton dolgozó munkaerőt” – mondta el Kiva Allgood, a Sarcos elnök-vezérigazgatója.
 
„A világ nagy repülőtereihez hasonlóan számunkra is kihívást jelent elegendő földi kiszolgálási személyzet toborzása, növekedésünk támogatásához. Bátorított bennünket a Sarcos innovatív megoldása, amely segít megoldani ezeket a problémákat, s izgatottan várjuk, hogy a megvalósítás következő lépéseit áttekinthessük” – jegyezte meg Poh Li San, a CAG 5-ös terminál tervezési részlegének vezető alelnöke.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.