2022. 09. 30. - 09:20

Mesterséges intelligencia segít a magyar kormányablakokban

Mesterséges intelligencia segít a magyar kormányablakokban

Önkiszolgáló pontokon is van már mód az ügyintézésre a kormányablakokban szerte az országban – ezt a mesterséges intelligencia teszi lehetővé.

Van lehetőség arra, hogy az ember önkiszolgáló pontokon intézze ügyeit a hazai kormányablakokban. Ezt a mesterséges intelligenciával vezérelt érintőképernyő teszi lehetővé, amely csaknem 200 helyen érhető már el az országban – adta hírül Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató (NISZ) közleményében.
 
Az újdonság Mesterséges Intelligencia Asszisztens pontként üzemel: a ponton gyorsan, egyszerűen lehet ügyet intézni, anélkül, hogy sorban kéne állni és szükség lenne ügyintézőre.
 
Egyes ügyekhez tökéletesen alkalmas, ilyen például a személyi igazolvány vagy vezetői engedély pótlása, gépjárművekkel kapcsolatos ügyek, anyakönyvi kivonat vagy éppen erkölcsi bizonyítvány igénylése. Olvasd el: Robotnő osztja az erkölcsi bizonyítványokat Szibériában
 
Mesterséges intelligenciával vezérelt érintőképernyő teszi lehetővé az ügyintézést
Mesterséges intelligenciával vezérelt érintőképernyő teszi lehetővé az ügyintézést
 
Egyre bővül azonban azon ügykörök száma, amely a mesterséges intelligencia-támogatott rendszerrel megoldható – tudatta a NISZ. 
 
Ezeken a terminálokon természetesen van kamera, ujjlenyomat- és okmányolvasó, mikrofon, hangszóró, nyomtató, aláíró pad és bankkártyás fizetési lehetőség. Olvasd el: Ujjlenyomatot is képes létrehozni a mesterséges intelligencia
 
Nem kell aggódni az ügy menete miatt, mert a rendszer segít a felhasználónak, pontról-pontra. Az azonosítást ugyancsak mesterséges intelligencia végzi, ami különösen biztonságos.
 
A NISZ arról is beszámolt, hogy a rendsze 2,6 milliárd forint vissza nem térítendő európai uniós támogatással jöhetett létre.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.