2020. 07. 16. - 09:30

Robotnő osztja az erkölcsi bizonyítványokat Szibériában

Robotnő osztja az erkölcsi bizonyítványokat Szibériában

Humanoid robot állt munkába Oroszország egyik félreesőbb részén, a szibériai Permben. Úgy néz ki, mint egy valódi hivatalnok, s erkölcsi bizonyítványokat állít ki.

Munkába állt egy humanoid robot, amely úgy fest, akár egy igazi női tisztviselő, s szolgáltatásokat nyújt az embereknek a szibériai nyilvántartási hivatalban – adta hírül a Reuters hírügynökség Moszkvából.
 
A robotnőnek hosszú barna haja és barna szeme van, ő szolgálja ki az ügyfeleket Perm városában, mely 1100 kilométerre található Moszkvától. Olvasd el: Megváltoztatja-e örökre a koronavírus a könyvelést?
 
Mesterséges intelligencia - Minden általános kérdésre tud válaszolni a humanoid robot
Mesterséges intelligencia - Minden általános kérdésre tud válaszolni a humanoid robot
 
Eddig csupán olyan igazolásokat készít, amelyek arról szólnak, hogy az ember a bűnügyi nyilvántartásban nem szerepel, s kábítószer-használat sem jellemzi. Ezeket a dokumentumokat Oroszországban a különféle jogi tranzakciók elvégzéséhez is megkövetelik.
 
A robotot úgy alkották meg, hogy egy átlagos orosz nőre hasonlítson – mondta el a projekt mögött álló Promobot cég. Arcvonásait a mesterséges intelligencia generálta, több ezer nő megjelenésének elemzése alapján.
 
Emellett persze fehér inget és barna mellényt visel, amely a nyilvántartási iroda egyenruhája. Több, mint 600 emberi arckifejezés jelenik meg az arcán kommunikáció közben. Mozgatja a szemét, szemöldökét, száját, a mesterséges bőr egyéb izommozgásokat is végez – tudatta a Promobot. Olvasd el: Ruhát hajtogatni is tud az otthoni robot
 
 
A robotnő kérdezni és válaszolni is tud az általános kérdésekre, s csatlakoztatva van a nyomtatóhoz, valamint a szkennerhez.
 
Hozzáférése van a dokumentumok adatbázisához, teljes mértékben helyettesíteni tud egy hivatali ügyintézőt – mondta el a nyilvántartási iroda alkalmazottja, Leonid Gromov.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.