2021. 06. 25. - 08:37

Mesterséges intelligencia segít be a koronavírus-oltás időpontfoglalásánál Dubajban

Mesterséges intelligencia segít be a koronavírus-oltás időpontfoglalásánál Dubajban
A koronavírus elleni vakcinák beadásához szükséges időpontfoglalást egyszerűsíti le egy mesterséges intelligencia alapú eszköz Dubajban: a lakosok mostantól telefonon, okostelefonos alkalmazáson vagy ezen az új szolgáltatáson keresztül is elvégezhetik ezt a műveletet.

Dubajban már egy új lehetőség is rendelkezésére áll annak, aki időpontot szeretne kérni a COVID-19 vakcinára. Az Egyesült Arab Emírségek egészségügyi hatósága ugyanis elindított egy új foglalási lehetőséget a hivatalos WhatsApp-vonalon keresztül.

A dubaji egészségügyi hatóság (DHA) közlése szerint az új szolgáltatás a mesterséges intelligenciát használja az időpontfoglalás megkönnyítésére, és részét képezi a DHA azon jövőképének, hogy minden szempontból fejlett technológiákat alkalmazzon az egészségügyi ágazatban.

"A COVID-19 világjárvány idején minden eddiginél fontosabb volt, hogy a lakosságot összekapcsoljuk a pontos egészségügyi információk hivatalos forrásaival" - mondta Ramez Shehadi, a Facebook MENA ügyvezető igazgatója. "Örülünk, hogy a DHA-val együttműködve gyors és egyszerű módot tudunk biztosítani arra, hogy a dubaji közösség tagjai WhatsAppon keresztül is igényelhessék a nélkülözhetetlen oltóanyagokat."

Az időpontfoglalást is egyszerűbbé teszi a mesterséges intellgiencia
Az időpontfoglalást is egyszerűbbé teszi a mesterséges intellgiencia


A szolgáltatás eléréséhez a felhasználónak hozzá kell adnia a 800 342-es számot a névjegyeihez, majd egy új WhatsApp-ablakban el kell küldenie rá a "hi" szót. Az automatizált chatbot - amely a nap 24 órájában elérhető - ezután felajánlja a foglalási lehetőséget, a felhasználónak pedig meg kell adnia az orvosi nyilvántartási számát (MRN) a foglaláshoz. Végül a chatbot feldobja a választható oltóközpontokat, valamint az elérhető időpontokat.

Míg az Egyesült Arab Emírségekben eddig négy vakcinát (Sinopharm, Pfizer-BioNTech, Oxford-AstraZeneca és Sputnik V) engedélyeztek, a DHA jelenleg csak a Pfizer-BioNTech esetében mutat időpontokat.

"A mesterséges intelligencia technológia és a COVID-19 vakcinára való időpontfoglalás ezen további csatornája révén a közösség tagjainak a lehető legnagyobb kényelmet kívánjuk biztosítani. Az új szolgáltatás tovább fogja erősíteni az oltási kampányunkat" - vélekedett Fatma Al Khajah, a DHA ügyfélelégedettségért felelős részlegének igazgatója.

A Reuters szerint az Egyesült Arab Emírségek a világon a legmagasabb immunizáltsági rátával rendelkezik, a lakosság mintegy kétharmada már két adag Pfizer-BioNtTech, Sinopharm, AstraZeneca vagy Szputnyik V vakcinát kapott.

Májusban pedig az Egyesült Arab Emírségek bejelentette, hogy a Sinopharm vakcinát kapók számára egy harmadik oltást is biztosít, hat hónappal a kezdeti kétadagos kezelés után. Ezzel az Öböl-menti ország lett az első a világon, amely hivatalosan is bevezette az emlékeztető oltást.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.