2020. 08. 03. - 10:05

Mesterséges intelligencia segít válni?

Mesterséges intelligencia segít válni?

Napjainkban már arra is van lehetőség, hogy a mesterséges intelligencia segítségét kérjük egy válás lebonyolításához. Az Amica applikáció a jó döntésekhez járulhat hozzá.

Egy vadonatúj online applikáció Amica néven mesterséges intelligenciát (MI) alkalmaz, hogy segítsen a válás előtt állóknak a szülői megállapodások kialakításában és a vagyonuk megosztásában.
 
A mesterséges intelligenciát alkalmazó eszköz most különösen jól jön, mivel a koronavírus-járvány még a legerősebb kapcsolatokat is próbára tette. Egy májusi felmérés, melyet Ausztráliában végeztek, rámutatott: a 739 válaszadó 42 százaléka negatív változást észlelt párkapcsolatában a bezártság alatt.
 
Növekedett azok száma is, akik a párjuktól történő elválasztás kapcsán kértek tanácsot. Az ausztrál kormány ezért is támogatta az Amica MI-applikáció alkalmazását az ilyen körülmények között élők számára.
 
Növekedett azoknak a száma, aki válási tanácsot kérnek - segít a mesterséges intelligencia is
Növekedett azoknak a száma, aki válási tanácsot kérnek - segít a mesterséges intelligencia is
 
A chatbot mesterséges intelligenciát használ, hogy ajánlásokat tegyen arra vonatkozóan: miként osszák meg pénzüket és vagyonukat a felek az esetükben fennálló körülmények alapján.
 
S noha ezek az eszközök kínálnak olyan előnyöket kínálnak, mint a kényelem és az érzelmi szorongás csökkenése, alkalmazásuk továbbra is korlátozott. Nem csoda, hiszen ha valaki teljes mértékben rájuk támaszkodik, csúszós lejtőre léphet.
 
De hogyan is működik az applikáció? Az Amica honlapján található információk szerint az MI-alkalmazás figyelembe veszi a jogi alapelveket, s alkalmazza azokat a tanácsot kérő körülményeire. Vagyis, a szoftver a korábbi, hasonló eseteket veszi alapul - a tervezők által összegyűjtött és beágyazott, tömeges adatokra támaszkodik, s ezek segítségével tesz javaslatokat a felhasználóknak.
 
Az Amica jól mutatja, milyen potenciál van a mesterséges intelligenciában a problémamegoldás terén.
 
Nem ez az egyetlen ilyen eszköz azonban, amely legálisan használható. Ausztráliában számos, mesterséges intelligenciát használó családi jogi szolgáltatás működik ma már, beleértve a Penda-t és az Adieu-t.
 
A Penda a családon belüli erőszak áldozatait segíti azzal, hogy ingyenes jogi és biztonsági információkkal szolgál. MI-chatbotja online jogi tanácsokat és információkat nyújt anélkül, hogy ügyvédi találkozóra lenne szükség.
 
Az Adieu pedig lehetővé teszi a párok számára, hogy békés pénzügyi és szülői megállapodásokat köthessenek a mesterséges intelligencia-chatbot komponens „Lumi” révén, amely a pároknak közvetítőket, tanácsadókat, ügyvédeket vagy pénzügyi tanácsadókat javasol, ha szükséges.
 
A Lumi az egy kattintással történő nyilvánosságra hozatal lehetőségével is rendelkezik, amely időt és pénzt takarít meg az embernek. Az MI segítségével mindkét felhasználó pénzügyi nyilvántartását képes elemezni. 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.