2022. 12. 05. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Szállíthat az első Tesla teherautókkal a Pepsi

Mesterséges intelligencia - Szállíthat az első Tesla teherautókkal a Pepsi

Ahogyan megígérte, le is szállította december elsején a Tesla első elektromos teherautóit a Pepsi vállalatnak – a félig autonóm járművek ígéretes teljesítménnyel rendelkeznek.

Megérkeztek az első félig autonóm elektromos teherautók a PepsiCo telephelyére, a nevadai Reno-ba. Mint azt Elon Musk, a Tesla alapítója korábban megígérte, 2022. december elsején le is szállíttatta az egyedülálló kamionokat.
 
A helyszínen Musk beszámolt a járművek ígéretes tulajdonságairól és teljesítménymutatóiról.
 
Az új elektromos teherautó állítólag háromszor erősebb, mint bármely dízel kamion, s 500 mérföld (több mint 800 kilométer) távolságot képes megtenni teljesen megpakolva, egyetlen feltöltéssel. Olvasd el: Robottechnológiás kamionokkal szállít a híres üdítőgyár
 
Szállíthat az első Tesla teherautókkal a Pepsi
Szállíthat az első Tesla teherautókkal a Pepsi
 
A cég a Twitteren is megosztott egy videót, amely bemutatja, hogyan tesztelték mérnökei a SemiTruck néven futó járművet - különféle zord körülmények között -, hogy maximalizálják a megbízhatóságot és a tartósságot.
 
A kamion hárommotoros rendszerrel és szénhüvelyes rotorokkal van felszerelve – mint a Tesla hangsúlyozta, 1 egység a hatékonyságért, 2 gyorsulási egység a nyomatékért felel. Ráadásul a jármű 2 kWh-nál kevesebbet fogyaszt útközben.
 
A teljesen elektromos Tesla teherautó 5 év késéssel jelent meg a piacon. Először 2017-ben mutatták be, a PepsiCo már akkor kifejezte rá az igényét - de olyan más globális óriáscégek érdeklődését is felkeltette, mint a Walmart, a UPS és az Anheuser-Busch. Nem zavarta őket az ötéves gyártási késedelem, kivárták az egyedi kamion érkezését. Olvasd el: Indítja az önjáró kamionokat Németország is
 
 
A Tesla aktívan készítette a prototípusokat az elmúlt esztendőkben, mielőtt véglegesítette a tervet, és 2019-ben először tesztelni kezdte a teherautót.
 
Elon Musk nem titkolta, a tömeggyártásba beleszólt, hogy nem volt elegendő akkumulátorcella.
 
A Tesla vállalat 2024-ben tervei szerint 50 ezer SemiTruck-ot gyárt majd Észak-Amerikában.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.