2022. 09. 19. - 09:40

Mesterséges intelligencia - Indítja az önjáró kamionokat Németország is

Mesterséges intelligencia - Indítja az önjáró kamionokat Németország is

Startolnak az Einride autonóm teherautó-gyártó kamionjai Németországban. A cég ezzel Európa legnagyobb szállítási piacán jelent meg.

Elindult az Einride autonóm teherautó-indító cég Európa legnagyobb szállítási piacán, Németországban. A hivatalos bevezetéssel együtt az Einride aláírta szerződéseit is. A lista, melyen a helyi partnerek szerepelnek, meglehetősen lenyűgöző - köztük van az Electrolux gyár is.
 
Németország ül Európa „vezető székében” – fogalmazott Robert Falck, az Einride alapítója és vezérigazgatója. „Bárhová megy, mások követik a példáját. Nekünk most lehetőségünk és technológiánk is van arra, hogy a a belső égésű motor feltalálása óta a legnagyobb változást hozzuk az árufuvarozási ágazatban, s készek vagyunk egyesíteni erőinket helyi partnereinkkel, hogy történelmet írjunk a szállítás terén” – mondta a vezető.
 
Az Einride Saga teherszállítási mobilitási platformja, az elektromos és autonóm flották, valamint a töltési és csatlakozási hálózatok révén az Einride lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy intelligens, környezetbarát és költséghatékony módon fuvarozzanak árut egyik helyről a másikra. Olvasd el: Önjáró elektromos teherautó szabadult be Amerikába
 
Mesterséges intelligencia - Indítja az önjáró kamionokat Németország is
Mesterséges intelligencia - Indítja az önjáró kamionokat Németország is
 
A cég jelenleg is üzemeltet nagy tehergépjárművekből álló flottát Svédországban és az Egyesült Államokban, ahol az Einride olyan iparági óriások partnere, mint a Lidl Sweden, a Maersk és az Oatly. Olvasd el: Sofőr nélküli teherautó Svédországban
 
Ugyancsak sikeres svédországi együttműködést követnek az Electrolux-szal folytatott műveletek, s várhatóan 92 százalékkal mérsékelik a CO2-kibocsátást a dízel autózáshoz képest.
 
Más Einride partnerek hasonló csökkenést tapasztaltak, miközben a dízel költsége megegyezett. Olvasd el: Beindult az önjáró kamion-hálózat Arizonában
 
„A német közúti árufuvarozási ágazat az eddigi legnagyobb kihívással néz szembe – a növekvő üzemanyag- és energiaköltségekkel, a sofőrhiánnyal, s emellé jött a kormányzati igény a káros anyag-kibocsátások felére csökkentésére, 2030-ra. Tisztában vagyunk vele, hogy a digitalizáció, az automatizálás és az elektromosítás révén drámaian mérsékelhetjük a költségeket, a szállítási időt és a károsanyag-kibocsátást. Most itt az ideje, hogy a német szállítmányozók a fuvarozási technológia új generációját vezessék be és jövőállóvá tegyék vállalkozásukat” – mondta el Robert Ziegler, az Einride Europe vezérigazgatója.
 
Az Einride egyelőre regionális irodát alakít ki Berlinben. Hamburgban és a Ruhr-vidéken logisztikai csomópontok is épülnek.
 
Németország legfontosabb kereskedelmi útvonalai és a szomszédos kereskedelmi régiók mentén töltőhálózatot építenek ki, hogy a szállítás zökkenőmentes legyen.
 
 
L.A.

 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.