2021. 03. 11. - 08:05

Mesterséges intelligenciával fejleszti a röntgenvizsgálatokat a Philips

Mesterséges intelligenciával fejleszti a röntgenvizsgálatokat a Philips
Március elején jelentette be a Philips az Európai Radiológiai Kongresszuson, hogy partnerségre lépett a Lunit mesterséges intelligencia szoftverek fejlesztésével foglalkozó vállalattal. Az együttműködés célja, hogy MI-alapú mellkasdiagnosztikát építsenek be a Philips diagnosztikai röntgencsomagjába.

A partnerség a Philips mesterséges intelligenciával támogatott szolgáltatási portfóliójának egyik legfrissebb kiterjesztése a precíziós diagnosztikában, amely a vállalat és a harmadik fél által gyártott mesterséges intelligencia-megoldások segítségével optimalizált munkafolyamatokat biztosít.

Ennek eredményeként lehetővé válik a szolgáltatók, a betegek és az adminisztrátorok számára, hogy az adatokat cselekvésre alkalmas módszerek terén alkalmazzák, és meghatározzák a megfelelő gondozást a megfelelő sorrendben és a megfelelő időben.

A Lunit INSIGHT CXR mellkasdiagnosztikai csomag pontosan felismeri a mellkasröntgennel kimutatható 10 leggyakoribb elváltozást. Támogatja a tuberkulózis-szűrést, és klinikai hatékonyságot mutat a tüdőgyulladás felismerésében, amely a koronavírus kezdeti tünete is lehet.

A rendellenességhez pontszámokat társít a rendszer, és az ilyen esetek rangsorolásával, valamint a normál esetek gyors osztályozásának megkönnyítésével a csomag lehetővé teszi a radiológusok számára, hogy jobban tudjanak összpontosítani a problémákra.

A röntgendiagnosztikát teszi hatékonyabbá a mesterséges intelligencia
A röntgendiagnosztikát teszi hatékonyabbá a mesterséges intelligencia


"A Philips-szel, a diagnosztikai röntgen területének egyik legfontosabb szereplőjével való együttműködés azt jelenti, hogy a mesterséges intelligencia technológiánkat elérhetővé tesszük a telepített bázisaikon világszerte" - mondta Brandon Suh, a Lunit vezérigazgatója. "Várakozással tekintünk a közös munkára, miközben arra törekszünk, hogy az adatközpontú gyógyszerek az ellátást magasabb színvonalra emelhessék. A Lunit továbbra is a jelenlegi mesterséges intelligencia kínálatára épít, egyre jobbá téve azt az idő múlásával, és a jövőben is legjobb MI-t fogja nyújtani a területén."

Az ilyen jellegű innovációk és partnerségek révén a Philips tovább integrálja az intelligenciát és az automatizálást a precíziós diagnosztikai portfóliójába. Ide tartoznak intelligens diagnosztikai rendszerek, az integrált munkafolyamat-megoldások, továbbá a korszerű informatikai fejlesztések, amelyek által nagyobb bizalom fektethető a diagnosztikába, valamint olyan ellátási javaslatok, amelyek lehetővé teszik az orvosok számára, hogy a kezelést az egyes betegekhez igazítsák.

Az ECR 2021-en a Philips azt is bejelentette, hogy a digitális radiográfiai és fluoroszkópiai rendszere (CombiDiagnost R90) megkapta az Egyesült Államok Élelmiszer és Gyógyszer Hatóságának (FDA) 510(k) engedélyét, ami egyet jelent az orvosi eszközök forgalomba hozatalára vonatkozó jóváhagyással.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.