2024. 02. 16. - 09:20

Mesterséges intelligenciával szinte mindent megcsinál ez az AR-szemüveg

Mesterséges intelligenciával szinte mindent megcsinál ez az AR-szemüveg

Egy vadonatúj AR-szemüveg mesterséges intelligencia használatával nyelvek fordítására, képek észlelésére, internetes keresésre és sok másra egyaránt alkalmas.

Nyílt forráskódú AR-szemüveggel rukkolt elő a Brilliant Labs Frame elnevezésű cég: az eszköz mesterséges intelligenciát használ.
 
A kiterjesztett valóság és a mesterséges intelligencia segítségével nyelveket fordíthat, képeket ismerhet fel, találatokat kereshet az interneten és még sok minden másra is képes.
 
A hordható technológiát arra tervezték, hogy mesterséges intelligencia képességekkel rendelkező szemüvegként viseljék az emberek.
 
Az MI-szemüveg az OpenAI, a Whisper és a Perplexity kódolásának és technológiájának eredménye. Segít a felhasználók körül zajló események elemzésében és tájékoztatja is őket mindenről.
 
Azonnali információk - minden téren
 
A Brilliant Labs egy videót is közzétett - ebben látható, hogy az AR-szemüveg közvetlenül a felhasználó szeme előtt villantja fel az információkat.
 
Ha éppen egy épületet néznek, tudtukra adja, mi az és mit kell tudni róla. A kifejezések fordítását az általuk beszélt nyelven kapják meg, de abban is segít a szemüveg, hol találhatnak meg és szerezhetnek be egy, utcán vagy interneten látott sportcipőt.
 
A Brilliant Labs fokozta is a hatékonyságot, azzal, hogy egy újabb lencsével bővítette a szemüveget – ezzel a világ legkisebb, szemüvegre csíptethető AR-eszköze állt elő. Olvasd el: Arcokat ismer fel és olvas a vakok új MI-szemüvege
 
Mesterséges intelligenciával szinte mindent megcsinál ez az AR-szemüveg
Mesterséges intelligenciával szinte mindent megcsinál ez az AR-szemüveg
 
A Frame AI szemüveggel a felhasználók mindkét szemükkel élvezhetik a kiterjesztett valóságot.
 
A Brilliant Labs Frame mesterséges intelligencia-szemüvegei dioptriás lencsékkel is felszerelhetők, így a szemproblémákkal küzdő felhasználók ugyancsak élvezhetik a hordható technológia adta lehetőségeket, a kihangosított AR világot.
 
A tervezők elárulták, hogy az AR képességekkel rendelkező szemüvegek bizonyos értelemben testreszabhatók - mivel azok a felhasználók, akik szeretik módosítani a hordható technológiát és rendszereket feltörni, esetleg saját alkalmazásokat és funkciókat készítenek, kísérletezhetnek a Frame AI szemüveggel.
 
Egyelőre azonban a Brilliant Labs készíti elő találmánya nyílt forráskódú fájljait - ezek hamarosan megjelenhetnek a GitHub oldalán. Olvasd el: Mesterséges intelligencia segít, hogy tudjuk, mit hová tettünk?
 
De mi látszik kívülről?
 
Ha a Frame AI szemüveg alkotórészeit nézzük, vastag, MicroOLED chippel megerősített AR szemüveg készlet került a keret lencsenyílásába, közvetlenül mögötte pedig az opcionális dioptriás lencsék találhatók.
 
A MicroOLED technológia segít javítani a digitális kép kontrasztját, színét és élességét, így a felhasználók élethűbb megjelenítést kapnak, miközben böngésznek az interneten, képeket ismernek fel vagy más mesterséges intelligencia funkciókat hajtanak végre.
 
Az áramköri kártya a szemüveg hídján belül található, az akkumulátorok pedig polírozott acél borításból készültek. Kör alakú tokokba vannak zárva és a szemüveg hegyére rögzítették azokat.
 
A Brilliant Labs minél könnyebbé szerette volna tenni a hordható technológiát: a súlya kevesebb, mint 40 gramm. Három színváltozat érhető el a Frame AI szemüvegekhez, az egyik félig áttetsző anyagával halványan láthatóvá teszi a vezetékeket is.
 
 
Az AR szemüveg újratölthető, emellett a Frame AI szemüvegek tartalmaznak egy narancssárga, Mister Power nevű alkatrészt, amely a szemüveg hídjához rögzítendő: itt található az áramköri kártya, vagyis az eszköz USB porton keresztül tölthető.
 
A mesterséges intelligencia-szemüveg egyetlen töltés után egész nap aktív, még akkor is, ha az AR funkciók és alkalmazások gyakran vannak használatban.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.