2020. 09. 20. - 08:00

Növényeket növeszt a mesterséges intelligencia és a LED-fény

Növényeket növeszt a mesterséges intelligencia és a LED-fény

Meghökkentő módon meggyorsíthatja a növények növekedését a mesterséges intelligenciával működő LED-fény, mely automatikusan optimális körülményeket teremt a számukra.

A Géniusz Növekedés (Genius Grow) nevet adták annak a LED-fénynek, mely automatikusan megteremti a legoptimálisabb körülményeket az egészséges növények számára – növelve ezzel a beltéri gazdálkodás lehetőségeit.genius_grow_02
 
A Calyx Cultivation amerikai AgTech vállalat már szabadalmaztatta forradalmi újítást hozó LED-fényét, mely mesterséges intelligencia alkalmazásával működik.
 
A Genius Grow az első mesterséges intelligenciával szabadalmaztatott fény, mely képes egyidejűleg irányítani a növénytermesztést és fenntartani a magas tápértéket, kihasználva a növekedési ciklus minden aspektusát.
 
A Calyx Cultivation szakemberei rámutattak: a Genius Grow növényfajok szerint állítja be a rájuk irányuló fény közelségét és spektrumát.
 
A mesterséges intelligenciát használó LED-termék emellett testreszabott növekvő fényspektrumokkal rendelkezik, melyeket igénynek megfelelően alkalmaz, sőt, gombaellenes képességei is vannak, melyek tovább biztosítják a növények egészségét.
 
genius_grow_01A kertészeti szempontból igen jelentős előrelépés Amerikában történt, számos munkahely létrehozásával.
 
A Calyx egyedülálló szabadalmi eljárást dolgozott ki helyben, s az Egyesült Államokban folytatja termékei összeállítását.
 
A vállalat 650 négyzetméteres kutatási és fejlesztési létesítménye területén 5 hektárnyi növény terem a fenti módszerrel a Texas-állambeli Houstonban.
 
Mára nem titok: a hagyományos gazdálkodási módszerek küszködnek, hogy a környezeti változások közepette megfelelő mennyiségű élelmet állítsanak elő a növekvő népesség számára.
 
A Genius Grow hozzájárul az élelmiszerhiány megoldásához azzal, hogy a korlátozott hely felhasználásával segíti elő a magasabb hozamokat.
 
Ez kitöltheti a feltörekvő piac szükségleteiben keletkezett űrt. A Genius Grow fokozza a beltéri gazdálkodás lehetőségét kezdő, ipari, hobbi és profi termelők számára egyaránt.
 
Fotó: calyxcultivation.com
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.