2020. 07. 04. - 08:00

Szinte minden megvan már az apró ipari robothoz

Szinte minden megvan már az apró ipari robothoz

Új alapszoftvert bocsátott ki apró robotjához a Mecademic vállalat. A Meca500-as mesterséges intelligenciával működő robot a világ legkisebb hattengelyű ipari robotkarjaként lett ismert.

Küszöbön áll nemcsak a leggyorsabb és leghatékonyabb, de a legkisebb ipari robotok kora is. A Mecademic cég megjelentette új alapszoftverét, amely a Meca500-as, mesterségesen intelligens ipari robothoz szükséges. Ezt tartják jelenleg a legkisebb, hattengelyű ipari robotkarnak. Olvasd el: Érkezik a következő együttműködő robot
 
Annak ellenére, hogy méretét tekintve igencsak apró, a gépnek hat tengelye van, s mozgását, hajlításait tekintve ugyanolyan, mint a nagy robotok. Éppen kicsi mérete miatt azonban meglehetősen borsos az ára – jelenleg nagyjából 15 ezer dollár.
 
A kanadai Mecademic cég szerint az új, 8-as alapszoftver „teljesen új szoftver termék”, mely minden jövőbeli Mecademic robot alapjául szolgálhat. Olvasd el: Rugalmas talp készül a robotok gyorsításához
 
Hasznosnak bizonyul a világ legkisebb hattengelyű ipari robotkarja
Hasznosnak bizonyul a világ legkisebb hattengelyű ipari robotkarja
 
A társaság szerint felhasználói szempontból ugyanakkor „csupán néhány jelentős változás és fejlesztés található meg benne”.
 
Ez a néhány új kiegészítés azonban „módosítja a robot viselkedését és szükség lehet a programok kismértékű átdolgozására, amennyiben a frissítést választjuk” az apró ipari robot esetében.
 
A Mecademic műszaki támogató csoportja felkészült arra, hogy asszisztálni kell az ügyfeleknek, s bár a frissítés nem kötelező, a vállalat javasolja az áttérést, akkor is, ha a robotok már gyártás alatt állnak.
 
Az alapszoftver 8-ban bevezetett módosítások között számos igen előnyös tulajdonság szerepel. Ilyen a robotízületek megfelelőbb mozgása, a gyorsabb ciklusidők és egy újdonság is, melyet „sebesség üzemmódnak” neveznek. Ez váltja fel az előző „pozíció módot”.
 
A jövőbeli kiegészítések új parancsokat tartalmaznak a webes felület számára - a Mecademic ezért kéri is a felhasználókat, hogy javasolják a cégnek az általuk igényelt funkciókat.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.