2021. 01. 28. - 08:45

Tarolni fog a kínai ipari internet?

Tarolni fog a kínai ipari internet?

Kína azt tervezi, 30 teljes mértékben összekapcsolódó 5G gyárat hoz létre 2023-ig – tíz kulcsszerepet betöltő iparágban.

Kevesebb mint 2 év maradt hátra – ennyi határidőt adott magának Kína, hogy létrehozza a 30, teljesen összekapcsolt 5G-gyárat. A hírt a kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium közölte, melynek célja az 5G vezeték nélküli technológiai felgyorsítása.
 
Az rt.com információi szerint mindezt tíz kulcsfontosságú iparágban hoznák létre a következő 2 esztendőben. Olvasd el: 5G internet - Kína egyértelműen vezet
 
A minisztérium már akciótervet is kidolgozott a projektre nézve: 3-5 nemzetközi befolyással rendelkező, ipari internetes platformot alkotnának és egy nagy adatközpontot is létrehoznának.
 
Teljesen összekapcsolt 5G-gyárakat hoznak létre Kína 2023-ig
Teljesen összekapcsolt 5G-gyárakat hoznak létre Kína 2023-ig
 
A terv kapcsán nem rejtették véka alá, hogy a 2021-2023 közötti időszak a kínai ipari internet gyors növekedésének ideje lesz.
 
A feltörekvő üzleti formák érvénysülnek majd, beleértve az intelligens gyártást, a hálózati alapú együttműködést és a személyre tervezett testreszabást – tudatta a kínai minisztérium. Olvasd el: Kína már a 6G-re készül
 
Az ipari internet, melyet a Tárgyak Interneteként (IoT – Internet Of Things) említenek manapság, a fejlett technológiák szélesebb körű alkalmazását foglalja magába – így például következő generációs vezeték nélküli hálózatok, a big data és a mesterséges intelligencia használatát.
 
A kínai Ipari és Információtechnológiai Minisztérium adatai alapján Kína már most is több mint 70 ipari internetes platformot fejlesztett ki, közel 60 millió ipari berendezés és több mint 400 ezer ipari vállalkozás összekapcsolásával.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.