2020. 10. 14. - 09:45

Mesterséges intelligencia-várost építene Kínában egy vállalat

Mesterséges intelligencia-várost építene Kínában egy vállalat

Meghökkentő tervekkel rukkolt elő egy technológiai cég: bemutatta jövőbeni székhelyét, amely egy valódi mesterséges intelligencia-város lenne Kínában.

A Terminus csoport elnevezésű kínai technológiai vállalat tárta a nyilvánosság elé a Bjarke Ingels csoport dizájntervét, mely állításuk szerint jövőbeni székhelyüket mutatja be a kínai Chongqingban.
 
A mesterséges intelligencia-város (AI City)a Terminus törekvéseinek lesz szentelve, a dolgok mesterséges intelligenciája (AIoT), a robotika, a hálózatépítés és a nagy adatok területén. A hi-tech campus első fázisa, melyet Felhő-völgynek neveztek el, a régió hullámzó tájából merít ihletet.
 
„Az elmúlt években együtt dolgoztunk a világ számos vezető technológiai vállalatával – mondta el Bjarke Ingels, a BIG-Bjarke Ingels csoport alapítója és kreatív igazgatója. - Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy tapasztalatainkat elhozhatjuk Chongqingba, s a Terminusszal közösen létrehozhatjuk a mesterséges intelligencia várost, mint első mérföldkőnek számító projektet a csúcstechnológia területén – amely Kína új innovációs központjává válhat."
 
Elmosódnak a határok a természet, technológia és emberek között
Elmosódnak a határok a természet, technológia és emberek között
 
Hozzátették: az AI City-t olyan városként képzelhetjük el, ahol az emberek, a technológia és a természet együtt gyarapodik. A tereket mindenféle életterületre tervezték: legyen az emberi-, növényi-, állati élet, vagy akár mesterséges élet. Olvasd el: Erdőket menthet a mesterséges intelligencia
 
A kezdeményezés két, egymással szomszédos cselekményként jelenik meg, melyek egymás ellentéteit imitálják. Úgy jelennek meg, mint egy feltűnő tereptárgy. A „hegyek” menedékként szolgálnak a védett hálózatok számára. Mellette a „völgy” Kína legnagyobb nyilvános zöld háztetőit kínálja szabadtéri rendezvényekhez.
 
A tető alatt az épület megnyílik a nyilvánosság előtt, hogy meginvitálja a látogatókat erre az új környékre.
 
A mesterséges intelligencia-város célja az, hogy a Terminus, illetve más, vezető technológiai cégek számára helyet biztosítson a robotika és mesterséges intelligencia jövőjének előmozdításához. Megalapozza az új fenntartható fejlődés alapjait. A dizájn eltávolítja a természet és az építészet közötti akadályokat, s úgymond porózus városi szövetet alkot.
 
Ezt a tájat méretes zöld felületekkel készítik el, melyeket beprogramoznak, hogyan bizonyos nyilvános eseményeknek is helyet adhassanak. Sportesemények, kiállítások, vásárok is megrendezésre kerülhetnek a technológiai parkban az épületek között.
 
A zöld felületek programozhatóak
A zöld felületek programozhatóak
 
A projekt mögött álló csoport megjegyzi: az ember és a mesterséges intelligencia közötti korlátok megszűnnek. Az újonnan létrehozott területeket, beleértve az MI-kiállítótereket, piacokat és kávézókat ugyanazon tető alatt találjuk meg, ahol a szakemberek dolgoznak a jövő technológiáinak fejlesztésén.
 
A stratégia ezenfelül a természet és a fejlesztés jövőbeni egyensúlya felé történő rugalmas áttérésre összpontosít. Megjelennek az e-kerékpárok, a robot járművek és az önvezető autók. Olvasd el: Megkezdte történelmi útját a mesterséges intelligencia-hajó
 
A BIG szerint a tetőtér a projekt egyik legfontosabb eleme. Példa erre, hogy a lombkorona leereszkedhet a központi udvarra, hozzáférést biztosítva a buja kerthez. Másutt a tető két sarokban megemelkedik, hogy létrehozza a bejáratokat. A természet egyszerre létezhet az irodai programokkal - az emberek a természettel, a technológiával és az éghajlattal is szorosabban összekapcsolódnak.
 
Éjszakára a zöld tető Kína legnagyobb digitális kijelzőjévé válik.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.