2024. 05. 02. - 10:00

Újabb kiváló mesterséges intelligencia-megoldás a permetezésben

Újabb kiváló mesterséges intelligencia-megoldás a permetezésben

Ismét örülhetnek a mezőgazdaságban tevékenykedők: új permetezőrobotot dobott piacra egy cég, amely vezetőnek számít a mesterséges intelligencia-megoldások terén.

Új permetezőrobottal állt elő a Solinftec – a vállalat a mesterséges intelligencia-megoldások és a fenntartható mezőgazdasági gyakorlatok terén globális vezetőnek számít.
 
Bejelentésük alapján a Solix Sprayer Robot már kereskedelmi forgalomban is elérhető a gazdálkodók, szövetkezetek és agrár-kiskereskedők számára – 2024 áprilisában az amerikai farmokon már dolgozhat is.
 
Gyomokat észlel és permetez
 
A Solinftec már meglévő Solix Scouting Robotja után az újabb Solix permetezőt a gyomok észlelésére és permetezésére tervezték - autonóm és fenntartható permetezést biztosít a termesztők földjein.
 
Az intelligens gépet tavaly már tesztelték több közép-nyugati farmon. Olvasd el: Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot
 
Újabb kiváló mesterséges intelligencia-megoldás a permetezésben
Újabb kiváló mesterséges intelligencia-megoldás a permetezésben
 
A robot adatok tömkelegét dolgozza fel
 
A Solix Scouting robothoz hasonlóan a permetezőrobotot négy napelem panel hajtja - ezek vezérlik a hajtásrendszert és a permetezőrendszert, miközben jelentéseket készítenek a növényállományról, a gyomok azonosításáról és sűrűségéről, a betegségekről (ha vannak) és küszöbértékeiről, a rovarok meghatározásáról és küszöbértékeiről, valamint a tápanyaghiányról és sűrűségről. Olvasd el: Füvet nyír, permetez, még a kertet is megtervezi a vadonatúj robot
 
Azaz, rengeteg adatot szolgáltatnak az elemzéshez és igen hasznos információkat biztosítanak a termesztőknek, gyakorlatilag a nap minden órájában.
 
Hasznos bővítés
 
A Solinftec 2023-ban jelentette be, hogy bővíti gyártási kapacitását az Egyesült Államokban, azzal, hogy megnyitja robotgyártó üzemét az indianai New Richmondban. Mindezt tette a WHIN-nel (Wabash Heartland Innovation Network) és a Still Waters Manufacturing-nel együttműködve.
 
A cégek közös erőfeszítései hozzáférhetőbbé teszik a robottechnológiát az amerikai gyártók számára, ami a gyomirtó szerek használatának jelentős csökkenéséhez és a fenntartható mezőgazdaság előmozdításához vezet.
 
A Solinftec-megoldások használata a gyomirtószer mennyiségének akár 97 százalékos csökkenését eredményezte azokon a helyeken, ahol a Solix robotot tesztelték tavaly. 
 
A legfontosabb különbséget most az adja, hogy a három vállalat együttműködésével a megoldásokat a középnyugati valósághoz igazítják. 
 
Az együttműködés és az új indianai gyárban végzett munka azonban nemcsak Indiana államban és Közép-Nyugaton támogatja a mezőgazdasági technológia fejlesztését és innovációját, hanem az egész országban.
 
A Solinftec úgy tervezte meg felderítő és permetezőrobotjait, hogy azok segítsenek a termelőknek csökkenteni a vegyianyag-felhasználásukat, de egyben alacsonyabb karbonlábnyomot és mérsékeltebb környezeti hatást hagyjanak maguk után.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.