2020. 09. 30. - 09:45

Mesterséges intelligencia - Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot

Mesterséges intelligencia - Félelmetes madárnak tűnik a permetező robot

Robotizált megoldás született a precíz permetezésre – az autonóm permetezők harmadik generációja egy óriási madárra emlékeztet, s lézeres letapogatás biztosítja optimalizált működését.

Egyre tökéletesebb önálló gépek születnek mezőgazdasági alkalmazásra a mesterséges intelligencia segítségével.
 
Megérkezett a Jacto 4000 JAV a precíziós permetezők közé, mely önállóan dolgozik és lézeres letapogatással biztosítja az optimalizált működést.
 
A Jacto a közelmúltban mutatta be önálló permetezőgépei harmadik generációját, az Arbus 4000 JAV-t. Ezt azonban kimondottan citrusfélék számára fejlesztették ki - kezdetben kizárólag Brazíliában lesz elérhető.
 
A Jacto korlátozott számú gépet gyárt le, melyeket kiválasztott vásárlók tesztelhetnek Brazíliában. Az Arbus 4000 JAV megjelenése más országokban 2021-ben várható. Olvasd el: Lehetővé válhat a növénytermesztés télen?
 
Az önálló permetezőgép tökéletesen dolgozik egyedül, nagy teljesítménnyel
Az önálló permetezőgép tökéletesen dolgozik egyedül, nagy teljesítménnyel
 
A legújabb Jacto 4000 JAV permetező számos előnnyel bír. Meglehetősen egyedi permetezési technológiával dolgozik. Lézeres letapogatást alkalmaz a növények méréséhez és annak megítéléséhez, mennyi permetre van szükségük. Az információt felhasználja a környezet optimalizált elemzésére.
 
Az önálló elektromos motorral rendelkező ventilátorok egyedi szelepekkel lettek felszerelve, így az alkalmazórendszer az egyes ventilátorok légáramát a növény méretének megfelelően szabályozza.
 
Mindez növeli a permetezés hatékonyságát és csökkenti a sodródást; a mesterségesen intelligens permetező rendszer megfelelő mennyiségű vegyszert alkalmaz a növény minden egyes részére, optimalizált légáramlást biztosítva. Szórótartálya 4000 literes. Olvasd el: Startol a mestreségesen vezérelt vetőmagelosztó
 
Az Arbus 4000 JAV permetezőgép önállóan működik, de természetesen felügyelhető és vezérelhető távolról egy konzol segítségével.
 
Több gépet lehet egyszerre kontrollálni és monitorozni, ami azt jelenti, hogy az Arbus 4000 JAV akár flottaként is működhet. Az úgynevezett konvoj funkció segíthet a gépek virtuális eligazításában. Minden gépet csatlakoztatni lehet a rendszerhez a „kövesd a vezetőt” funkció alkalmazásával.
 
 
A permetezőgépet természetesen felszerelték intelligens akadályellenőrző rendszerrel, amely azonosítja az akadályokat és szükség esetén leállítja a masinát.
 
A permetezőgépet 132 lóerős dízelmotor hajtja. Független felfüggesztésének köszönhetően viszonylag nagy sebességgel képes működni. Az Unitrack technológiájú kormányrendszer kismértékű fordulási sugarat tesz lehetővé.
 
 
László Adrienn

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.