2023. 01. 26. - 10:35

Valóban kiválthatja a mesterséges intelligencia a könyvelőt

Valóban kiválthatja a mesterséges intelligencia a könyvelőt

Annak, aki szívesen mérsékelné költségeit, igen jól jöhet a könyvelőt kiváltani képes mesterséges intelligencia. De mit is tud ez a rendszer?

A mesterséges intelligencia (MI) és vállfaja, a gépi tanulás ma már rengeteg dologra képes – a jelek szerint a könyvelésben is hathatós segítséget nyújthat.
 
Az, aki használja ezt a gápi tanulást és látást alkalmazó rendszert, akár 60-80 százalékkal lecsökkentheti a költségeit, ami nem kevés.
 
A mesterséges intelligenciával működő online számlafeldolgozó rendszert az S&T Consulting Hungary fejleszti, amely hamarosan Kontron Hungary néven működik tovább. A cég saját erőforrásból fejleszt, közel 800 millió forintos beruházással – tudatta a hirtv.hu. Olvasd el: Könyvelés - Maga mögé utasította az embert a mesterséges intelligencia
 
Valóban kiválthatja a mesterséges intelligencia a könyvelőt
Valóban kiválthatja a mesterséges intelligencia a könyvelőt
 
Az MI-vezérelt megoldás azzal a hatalmas előnnyel bír, hogy a mesterséges intelligenciával képes a szervezetekben levő óriási adatvagyont használni, hogy a folyamatokat optimalizálhassa.
 
A fejlesztést 354 millió forinttal támogatta a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal. A rendszer automatikusan lekérdezi a Nemzeti Adó- és Vámhivatal felületére feltöltött számlaadatokat, vagyis, ha angol nyelvű vagy különböző formátumú a számla, az nem jelent problémát – tudatta a hirtv.hu.
 
Az S&T Consulting Hungary szerint minden cég komoly előnyt kovácsolhat az MI-rendszer használatából, akinél nagy mennyiségű számlát dolgoznak fel. Jelentős mértékben segít ugyanis a gépi látás és az optikai karakterfelismerés egyidejű alkalmazása. Olvasd el: A könyvelés intelligens jövője
 
A fejlesztés segít, hogy kevesebb erőforrást kelljen bevonni a feladatok elvégzésébe és kevesebb hiba történhessen, ami emberi munkaerőnél természetes módon előfordul.
 
A minőségjavítás mellett többlet információt is kaphatnak a cégek, olyan adathalmazból, amelyhez korábban nem lehetett hozzáférni, s ez üzleti értékkel rendelkező elemzésekre ad módot – írta a hirtv.hu.
 
Miről lehet itt szó? Nyomon követhetik a beszerzési árakat, azonosíthatják a trendeket, információkat kapnak a partnermenedzsmenthez és a beszerzéssel kapcsolatos stratégia döntésekhez.
 
A magyar, februártól Kontron Hungary Kft. és Kontron Operations Hungary Kft. néven működő vállalat egyébként a globális csoport egyik leginkább prosperáló tagja, amely alkalmazás modernizációval, egyedi fejlesztéssel és mesterséges intelligenciával is foglalkozik – adta hírül a hirtv.hu.
 
 
L.A.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.