2022. 05. 17. - 20:32

Olajfestményt alkotott a mesterséges intelligencia

 Olajfestményt alkotott a mesterséges intelligencia

Egy kanadai férfi Guinness világrekordot szeretne dönteni egy képpel, melyet a mesterséges intelligencia segítségével hozott létre.

A mesterséges intelligencia (MI) alkotta legnagyobb kép rekordját szeretné felállítani Matthew Hazelwanter informatikai szakember.
 
A kanadai férfi éjszakai erdő témájú olajfestménye 39,8 megapixeles, amely körülbelül 20-szor nagyobb, mint a mobiltelefon képernyőjén megjelenő képek. A festmény elkészítése több, mint kilenc és fél órát vett igénybe. “Ez az első alkalom, hogy mesterséges intelligenciával hozok létre egy ilyen műalkotást” - mondta Hazelwanter.
 
Az MI úgy generál művészetet, hogy utánozza, amit egy ember tenne a kép rajzolása során. “Küldesz a rendszernek néhány szót, például "rajzolj egy virágot" vagy "rajzolj egy színes vízesést", az pedig teszi, amit kértek tőle - mondta Hazelwanter. - Sok különböző MI közösség tagja voltam, de még nem láttam senkit, aki ilyet csinált volna”.
 
Hazelwanter május 10-én nyújtotta be jelentkezését a Guinness-nek.
 
G.B.
 
 
(Kép forrása: beta.ctvnews)

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.