2022. 02. 12. - 10:17

12. generációs Intel processzort és üveg alapú touchpadot kapott a Dell XPS 13 Plus

12. generációs Intel processzort és üveg alapú touchpadot kapott a Dell XPS 13 Plus
Nemrégigen bemutatkozott, tavasszal pedig már kapható is lesz a minimalista és modern kialakítású Dell XPS 13 Plus laptop, melynek több komponense is a legújabb generációs technológiákat képviseli.

Az XPS 13 Plus laptop megalkotásával a Dell célja az volt, hogy tetejétől az aljáig eltávolítsák a felesleges és racionalizált funkciókat a teljesebb, zökkenőmentesebb élmény nyújtása érdekében. A leegyszerűsített kialakítás a kreatív élményt helyezi a középpontba, és a kategóriájában legjobb, széltől a széléig érő kijelzőt kapott.

A hosszú üzemidőről vezető akkumulátor-technológia gondoskodik, az Express Charge 2.0-nak köszönhetően pedig kevesebb mint egy óra alatt 80%-os akkumulátor-élettartamot érhet el a készülék.

Az XPS 13 Plus kapacitív funkcióbillentyűkkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a felhasználók számára, hogy könnyedén váltsanak a média- és funkciógombok között. Továbbá a hagyományos trackpadet egy üveg érintőpad váltotta fel, amely haptikus, azaz rezgő visszajelzéseket ad az érintésekre.

A letisztultság a nagy teljesítménnyel találkozik a Dell XPS 13 Plus-ban
A letisztultság a nagy teljesítménnyel találkozik a Dell XPS 13 Plus-ban

A laptop nagyobb billentyűzetlapokkal (más néven zérólécekkel) bír, így téve kényelmesebbé a gépelést. Érdemes megemlíteni azt is, hogy a billentyűzeten nincsenek térközök a billentyűk között, tehát még gyorsabb és hatékonyabb lehet a használata.

Az XPS 13 Plus egy 13,4 hüvelykes, Full HD+ vagy 4K felbontású, "InfinityEdge" OLED-kijelzővel szerelkezett fel, amely 100 százalékos sRGB lefedettséget és 500 nites csúcsfényerőt tud felmutatni. A masinát az Intel legújabb, 12. generációs Core i7-1280P processzora hajtja.

A hordozható számítógép két, felfelé irányuló hangszórót is tartalmaz, amelyek a billentyűzet alatt vannak elrejtve, a lefelé irányuló hangszórók pedig a ház alján találhatók.

Az XPS 13 Plus időtálló színekben, világos (Platinum) és sötét (Graphite) színben lesz kapható - mindkettő továbbfejlesztett felületkezeléssel büszkélkedhet, amely prémium megjelenést és eleganciát sugall. A tavasszal boltokba kerülő laptop Windows 11 operációs rendszert futtat majd, de a fejlesztői kiadás (Developer Edition) Ubunti 20.04-gyel fog érkezni.

A Dell újdonságának indulóára 1.199 dollár, azaz kb. 370.000 forint lesz.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.