2022. 04. 21. - 14:41

A 3 biztos hibára is megoldást tud az Amtech Rendszerház Kft.

A 3 biztos hibára is megoldást tud az Amtech Rendszerház Kft.

A vállalatirányítási szoftverek bevezetésének alapvető hibáit tárja fel az Amtech Rendszerház Kft., mely több mint 10 éves szoftverfejlesztői tapasztalattal bír.

Mi az a 3 biztos hiba, ami miatt a cégek vállalatirányítási szoftverének bevezetése elbukhat? A problémára megoldást nyújt az Amtech Rendszerház Kft. 
 
nicepr
 
(Az Amtech Rendszerház Kft. a vállalatirányítási szoftverek szakértője)
 
 
 
Az Amtech Rendszerház Kft. 2009-ben jött létre, vállalatirányítási rendszereket (ERP) készít és tart karban hosszútávon. A cég összesen több mint 15 év jelentős szoftverfejlesztői tapasztalattal rendelkezik. Több mint 110, egyedileg fejlesztett ügyviteli, vállalatirányítási és termelésirányítási szoftvert készített, így mostanra tisztában van azzal, melyek lehetnek az okai a sikertelen szoftver-bevezetésnek. A cég tulajdonosa Szekrényi Péter.
 
nicee

(Az Amtech Rendszerház Kft. irodája)

 

A cégtulajdonos elmondása szerint az alábbi a 3 tipikus vállalatirányítási szoftver bevezetési probléma, amelyekre megoldással is szolgál a cég.

 

  • Nincs tisztázva, hogy az adott cég mit vár el a szoftvertől. Egy egyszerű listákba szedett és cégterületekre bontott leírás is elegendő lehet. Sokkal könnyebb úgy programot keresni a sok beszállító között, hogy megvannak a cég elvárásai, emellett tudnak választani is, hogy dobozos, már kész szoftvert használnánk átalakításokkal, vagy egy teljesen egyedi fejlesztést szeretnénk elérni.

 

  • A projekt nem rendelkezik igazi gazdával, felelőssel. A vállalatirányítási vagy termelésirányítási rendszer bevezetése nagy falat, sokáig tart és komoly pénzeket emészt fel. Ennek ellenére nagyon sokszor tapasztalható, hogy a szoftverek bevezetésének nincs gazdája és felelőse. Egy olyan személyre lenne szükség, aki tudja, hogy hol tart most és látja, hogy hova szeretne eljutni a cég. Minden megbeszélésen ott van és nem hagyja, hogy túl kevés, esetleg felesleges funkció valósuljon meg.

 

  • A tesztelés hiánya, illetve a tesztelés túl késői megkezdése. Egy vállalatirányítási szoftver több lépésben kerül bevezetésre a cégnél, így már idejekorán el kell kezdeni a tesztelést. Ki kell próbálni a programot és a bevezető cég részére konkrét visszajelzéseket kell küldeni. Ha ez elmarad, illetve túl későn kezdődik el a tesztelés, meglehet, hogy a projektet korrigálni kell. Ez ilyenkor idő- és pénzveszteséget idéz elő, illetve nézeteltérés komoly forrása is lehet. A megoldás az, hogy mindenre időt kell szánni és visszajelzést adni.

 

 
 
A bevezetés egyes lépéseivel kapcsolatos videó az alábbi linken elérhető: 
 
 
 
Az Amtech Rendszerház Kft. weboldala: https://amtech.hu/
 
 
 
G.B.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.