2021. 01. 23. - 11:45

A mesterséges intelligencia is besegít az új MIUI 12.5 operációs rendszerben

A mesterséges intelligencia is besegít az új MIUI 12.5 operációs rendszerben
Frissítést kap a Xiaomi-telefonokon működő, tavaly áprilisban bemutatott MIUI 12 operációs rendszer: a MIUI 12.5 gyorsabb működést, látványos új háttérképeket, továbbfejlesztett adatvédelmi szolgáltatásokat és mesterséges intelligencia alapú megoldásokat is rejt magában.

December végén mutatták be a MIUI operációs rendszer 12.5-ös verzióját. A gyártó szerint az interfész gyorsabb és gazdaságosabb működésű lesz. A System UI-t alaposan átírták, így a memóriahasználat 20%-kal, a háttérmemória-felhasználás pedig átlagosan 35%-kal csökkent, valamint a rendszeralkalmazások energiafogyasztása is mérséklődött átlagosan 25%-kal.

Frissítésen esett át a MIUI AI motion algorithm, vagyis a mesterséges intelligencia alapú mozgásalgoritmus, melynek eredményeként a renderelési teljesítmény a 20-szorosára nőtt a korábbi megoldásokhoz képest. Mindez innovatív, dinamikus vizuális megjelenítést hoz magával.

S ha már a látványos dolgokról esett szó, mindenképp említést érdemelnek az új háttérképek is. Szerepel közöttük a Mount Siguniang hegy, amely 24 órán keresztül valós időben jeleníti meg a fény-, árnyék- és felhőzetváltozásokat. De a Super Wallpaper Earth csomagba bekerült a görögországi Hajóroncs-öböl, valamint az olaszországi Blade's Edge Mountain hegy.


A MIUI 12.5-ben a vizuális megoldásokat támogatja a mesterséges intelligencia


A MIUI 12.5 az érintések visszajelzését is tökéletesítette, méghozzá a kifinomultabb rezgések által. Az adatvédelmi fejlesztések terén is komoly átalakulások történtek, és immár a vágólap is biztonságosabban használható, mivel a rendszer megmutatja, mely alkalmazás képes olvasni és rögzíteni a vágólap tartalmát. De a böngésző, a Xiaomi App Store alkalmazásbolt, illetve számos egyéb alkalmazás is új adatvédelmi megoldások szerint működik.

A rendszer együttműködést tud teremteni a mobiltelefonok és laptopok között, így a mobilértesítéseket a laptopon is meg lehet tekinteni, valamint azt is megteheti a felhasználó, hogy a telefonján kimásol egy szövegrészt, és azt a számítógépen illeszti be valahová. Sőt, ugyanez eljátszható képernyőfotókkal, továbbá weboldalakat is meg lehet nyitni a gépen okostelefon által.

Az audiovizuális élmény is tartogat újdonságokat. Olyan természetes hangokkal ruházták fel az operációs rendszert, amit hangművészek bevonásával hoztak létre szerte a világon. Több mint 120 hang született meg így, melyek forrásai között szerepelnek a dél-amerikai esőerdők, a kelet-afrikai sztyeppék, továbbá Ausztrália és az Északi-sark is.

Bár a MIUI 12.5 elérhető lesz minden olyan eszközre, amin MIUI 12 fut, de a funkciók lehetnek eltérőek a rendelkezésre álló hardveres erőforrások tükrében. A publikus béta-verzió már több mint 20 Xiaomi-modellre tölthető le, de a stabil verzió valamikor áprilisban fog debütálni a Mi 11, a Mi 10 Ultra, a Mi 10 Pro és a Mi 10 telefonokon.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.