2021. 12. 04. - 13:09

A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzorban a mesterséges intelligencia is jelen van

A Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 processzorban a mesterséges intelligencia is jelen van
A Qualcomm november végén, egész pontosan a Qualcomm Snapdragon Tech Summit 2021 rendezvényen hivatalosan is bejelentette a Snapdragon 8 Gen 1-et, a vállalat legújabb zászlóshajó mobilplatformját.

A legújabb ARM-V9 architektúrán alapuló Kryo CPU 20%-os teljesítménynövekedést és 30%-kal jobb energiahatékonyságot ígér, a következő generációs Adreo GPU pedig 30%-os teljesítményt és 25%-os energia-megtakarítást tud felmutatni az elődhöz képest.

Az alkatrész 18 bites ISP-vel rendelkezik, aminek a sebessége elérheti a 3,2 gigapixel/másodpercet is. A chipsetben immár a 7. generációs Qualcomm Mesterséges Intelligencia motor dolgozik, mely a Qualcomm Hexagon processzorral kiegészülve kétszeres sebességű tenzorgyorsítóval és dupla méretű megosztott memóriával rendelkezik az előző modellel összehasonlítva.

A 4. generációs Snapdragon X65 5G modem-RF rendszerrel felszerelt új Snapdragon 8 a világ első olyan 5G modem-RF megoldása, amellyel a 10 gigabites letöltési sebesség sem lehetetlen. Ezen kívül a Qualcomm FastConnect 6900 Mobile Connectivity System rendszer is a felszereltség részét képezi, amely a Wi-Fi 6 és 6E mellett az elérhető leggyorsabb Wi-Fi sebességet - akár 3,6 Gbps-ot - is támogatja.


Nagyobb teljesítményre kapcsolt a mesterséges intelligencia a Qualcomm új processzorában

A Snapdragon Sight technológia tartalmazza a mobilok számára valaha létrehozott első 18 bites ISP-t. Ez elődjéhez képest több mint 4000-szer több kameraadatot rögzít az extrém dinamikus tartomány, az élethű színek és az élesség érdekében, méghozzá akár 3,2 gigapixel/másodperc sebességgel. Jelen van még az új Bokeh Engine, minek hála gyönyörű lágy háttér adható a videókhoz.

A több mint 50 Snapdragon Elite Gaming funkcióval a Snapdragon 8 ultra-zökkenőmentes reakciókészséget, színgazdag HDR jeleneteket, és olyan asztali szintű képességeket biztosít a játékok számára, amelyek a mobiloknál először fordulnak elő. Az úgynevezett volumetrikus renderelés páratlanul valósághű köd-, füst- és részecskeeffektusokat eredményez, amelyeket a Qualcomm Technologies házon belüli Snapdragon stúdiója optimalizálta mobilokra.

A látványon túl a hang is fejlődésen ment keresztül. Az integrált Bluetooth 5.2 és a Snapdragon Sound Technology mellett mostantól a Qualcomm aptX Lossless technológia is elérhető a CD-minőségű, veszteségmentes vezeték nélküli hangzásért. A chip támogatja a teljesen új LE audiofunkciókat, mint például a broadcast audio-t, a sztereó felvételt és a hang háttércsatornát a játékhoz.

A Qualcomm megerősítette, hogy a Snapdragon 8 Gen 1-et globális gyártók sokasága, köztük a Black Shark, HONOR, iQOO, Motorola, Nubia, OnePlus, OPPO, Realme, Redmi, SHARP, Sony Corporation, vivo, Xiaomi és ZTE fogja alkalmazni. Az első ilyen készülékek még idén forgalomba kerülnek.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.