2020. 10. 31. - 11:58

A WD Purple legújabb szériás merevlemezeiben is mesterséges intelligencia dolgozik

A WD Purple legújabb szériás merevlemezeiben is mesterséges intelligencia dolgozik
Kifejezetten biztonsági célokra, egész pontosan kamerás megfigyelő rendszerek hatékonyabb működésére fejlesztette ki a Western Digital a legújabb Purple-szériás merevlemezeit, melyek működésébe a mesterséges intelligencia is alaposan besegít.

A hét minden napján, 24 órában működő biztonsági rendszerek üzemeltetése során az egyik legnagyobb kihívást a megbízható adattárolás jelentette idáig, a WD Purple merevlemezek pedig ezen igyekeznek segíteni. Nem kispályás versenyzőkről van szó, hiszen a legszerényebb egység is 8TB-os, de 10TB-os, 12TB-os, 14TB-os, sőt, 18TB-os kapacitással is elérhető.

A merevlemezeket ellátták a Western Digital AllFrame AI-val, ami egy mesterséges intelligencia alapú technológia, lehetővé téve azt, hogy akár 64 nagyfelbontású kameráról rögzítse a videóanyagokat, miközben további 32 adatfolyamot (stream-et) szolgáltasson a mélytanulási elemzésekhez. Ilyen elemzéshez a Western Digital Device Analytics szoftver áll rendelkezésre, ami a tárolóeszköz(ök) különböző paramétereit vizsgálja. Az algoritmus értelmezi az adatokat, és amennyiben szükséges, figyelmezteti a rendszermérnököket a problémákra, és konkrét javaslatokat ad azok megoldására.

De az AllFrame ennél többre is képes, mivel a feldolgozás során is lehet számítani az optimalizálási képességeire. Csökkenti az olyan problémák előfordulását, mint például a pixelhiba vagy a videórögzítések megtorpanása, így biztosítva, hogy egyetlen pillanatnyi fennakadás se legyen a videórögzítés során.


A WD Purple winchesterek kihasználják a mesterséges intelligencia előnyeit


A gyártó szerint a 8TB fölötti kapacitással bíró merevlemezek egy év alatt akár 360TB-nyi adatforgalmat is képesek lebonyolítani. Hogy ez a teljesítményben is megmutatkozzon, az írási műveletek során speciális priorizálási eljárást használ a rendszer. A tárhelykihasználás maximalizálása a Surveillance Storage Capacity Estimator által még egyszerűbbé válhat, hiszen elég megadni számára néhány részletet (kamerák száma, kamerák felbontása, képkockasebesség stb.), és a program segít megbecsülni, hogy egy ilyen rendszerhez mekkora tárhely szükséges.

A SATA 6Gb/s interfészen keresztül használható, 3.5" méretű Western Digital Purple-szériás merevlemezeket 3 év garanciával forgalmazza a gyártó. A 8, 10 és 12TB-os variánsok 256MB-os cache-mérettel bírnak, míg a 14 és 18TB-os változatokban 512MB-os cache dolgozik. A HDD-k forgalmazása október közepén megkezdődött, a legolcsóbb természetesen a 8TB-os modell, aminek az ára az Egyesült Államokban 244,99 dollár (kb. 77.000 forint), míg a 16TB-osért 599,99 dollárt (kb. 188.500 forintot) kérnek.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.