2021. 03. 27. - 11:41

Az emberi hangot teszi tisztábbá a mesterséges intelligencia a HUAWEI FreeBuds 4i-ben

Az emberi hangot teszi tisztábbá a mesterséges intelligencia a HUAWEI FreeBuds 4i-ben
A HUAWEI bemutatta a FreeBuds 4i vezeték nélküli fülhallgatót, a tavalyi FreeBuds 3i utódját, amely aktív zajcsökkentővel (ANC), akár 10 órás önálló akkumulátor-élettartammal és új kerek tokkal rendelkezik.

A HUAWEI FreeBuds 4i fülhallgató 3D ergonomikus kialakítással büszkélkedhet. A hallójáratba szorosan és stabilan illeszkedik, a könnyű súly pedig a fülekre nehezedő terhelést csökkenti, ezzel téve kényelmesebbé a viselését.

Az eszköz kettős mikrofonja az úgynevezett fénysugár-formáló (beamforming) technológiájával szerelkezett fel, amely sokkal pontosabban tudja felfogni az emberi hangokat. A speciális szélálló szerkezet megkönnyíti a fülhallgató használatát erős szélben is, méghozzá a szélzaj csökkentése által.

Mindez kiegészül a mesterséges intelligencia alapú, neurális hálózati algoritmussal, ami képes az emberi hangot kiszűrni a zajból, ezáltal tisztább és érthetőbb lesz a beszéd. De elegendő a fülhallgató gombját hosszan megnyomni ahhoz, hogy az átváltson transzparens módba, lehetővé téve azt, hogy a kütyü levétele nélkül a felhasználó hallja a környezetében lévő hangokat is, így biztosítva egyszerűbb kommunikációt az emberekkel.


A mesterséges intelligencia is a HUAWEI FreeBuds 4i tulajdonságai közé tartozik

A HUAWEI FreeBuds 4i a telefonokhoz történő csatlakozást Bluetooth 5.2 technológia által valósítja meg. A tiszta és élethű vokálhangok megléte a 10 mm-es dinamikus driver-eknek köszönhető, melyek munkáját polimeres kompozit membrán támogatja.

A szerkezet vezérlése egyszerű és gyorsan megtanulható: zenelejátszás közben a dupla koppintás megállítja illetve folytatja a lejátszást, egy telefonhívást pedig ugyanezzel a mozdulattal lehet fogadni vagy befejezni. Hosszú érintés esetén az ANC, vagyis az aktív zajszűrési funkció kapcsolható be vagy ki.

Legalább EMUI 11 operációs rendszert futtató HUAWEI okostelefonok és táblagépek használata esetén alacsony késleltetésű üzemmód (low-latency mode) áll rendelkezésre, míg a gyors előugró-párosító képesség már az EMUI 10-es készülékeken is elérhető.

A fülhallgató mindkét felében egy-egy 55 milliamperóra kapacitású akkumulátor található, ami akár 10 órányi zenelejátszást tud produkálni egyetlen töltéssel, míg az aktív zajszűrés használatával 7,5 órát. Az USB Type-C csatlakozós töltőtokban egy 215 milliamperórás akkumulátor működik, ami összesen 22 órányi lejátszást tud biztosítani a füles számára, sőt, 10 percnyi töltéssel már 4 órányi zenehallgatásra elegendő energiát képes a fülhallgatóba pumpálni.

A HUAWEI FreeBuds 4i mérete és súlya fülhallgatónként 37,5 x 21 x 23,9 milliméter, illetve 5,5 gramm. A töltőtok 48 x 61,8 x 27,5 milliméteres méretekkel és 36,5 grammos súllyal bír. Piros, fehér és fekete színben 499 jüanos áron került a napokban forgalomba Kínában, ami nagyjából 23.500 forintot jelent.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.