2021. 07. 03. - 11:02

Dual SIM-es 5G és mesterséges intelligencia is került a MediaTek Dimensity 900 chipbe

Dual SIM-es 5G és mesterséges intelligencia is került a MediaTek Dimensity 900 chipbe
Nemrég kezdtek forgalomba kerülni az első olyan okostelefonok, amelyekben már a MediaTek egyik új chipkészlete, a MediaTek Dimensity 900 dolgozik. A nagyfelbontású kamerák és ultramodern kijelzők támogatásán túl az 5G és a mesterséges intelligencia is jelen van benne, így az biztosra vehető, hogy nem a belépű szintű készülékek fő komponensét fogja megtestesíteni.

Az új Dimensity 900 5G SoC a Dimensity 1000-hez és 1200-hoz hasonlóan a TSMC 6 nm-es technológiájára épül. Rendelkezik Wi-Fi 6 csatlakozási lehetőséggel, FHD+ 120Hz-es kijelzőtámogatással és 108MP-es fő kamerával.

Ellátták továbbá 5G New Radio (NR) szub-6GHz-es modemmel, vivőaggregációval, True Dual SIM 5G (5G SA + 5G SA) és Voice over New Radio (VoNR) funkcióval, sőt, megbirkózik a 120 MHz-es sávszélességgel is. A nyolcmagos központi feldolgozó egység (CPU) két, legfeljebb 2,4 GHz-es órajelű ARM Cortex-A78 processzorból és hat, legfeljebb 2 GHz-es órajelen működő ARM Cortex-A55 magból állhat.

A lapkakészlet egy ARM Mali-G68 MC4 grafikus feldolgozó egységgel (GPU) és egy független mesterséges intelligencia feldolgozó egységgel (APU) büszkélkedhet. A MediaTek MI-feldolgozó egységének 3. generációja támogatja a legkülönfélébb mesterséges intelligencia alkalmazásokat, nem beszélve a 4K felbontás optimalizálásáról.


5G és mesterséges intelligencia funkciók a MediaTek Dimensity 900-ban


A Dimensity 900-ba ültetett legfontosabb csúcstechnológiák közé tartoznak a prémium MI-kamerás fejlesztések. E chippel rendelkező okostelefonok minden részlet megörökítésére lehetőséget adnak az akár 108 megapixeles kamerák támogatásával, de 32M bitsűrűségű és 30 fps-sel bíró videofelvételek is rögzíthetők vele. Sőt, a többkamerás opciókat sem kell nélkülözni, ilyen például a 20+20MP duál kamerarendszer működtetése. Nem utolsó sorban a Mediatek újdonsága integrálja a mesterséges intelligencia feldolgozó egységüket az ultrahatékony INT8, INT16 és pontos FP16 képességekkel, hogy prémium és szuper pontos MI-kamerás eredményeket biztosítson.

Szintén kiemelkedő képességnek számít a MediaTek Imagiq 5.0. A lapkakészlet egy zászlóshajó-kategóriájú, HDR-natív képjelfeldolgozó processzort (ISP) vonultat fel egy egyedülálló, hardveresen gyorsított 4K HDR videófelvételi motorral együtt. Ennek köszönhetően egyszerre akár négy egyidejűleg működő kamerát és akár 108 megapixeles érzékelőket is támogat.

A MediaTek MiraVision is a fejlett tulajdonságok sorát gazdagítja. Ez szabványos dinamikatartományról (SDR) HDR-re továbbfejlesztett videofunkciókat jelent a HDR10+ videolejátszás valós idejű fejlesztésével, így a tartalmak színének és kontrasztjának javítása rendkívül jól működik.

Az első MediaTek Dimensity 900-as telefonok közé sorolható az OPPO Reno6, valamint a július 2-án forgalomba került HONOR 50 SE.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.