2021. 11. 27. - 12:53

Feljavítja a képminőséget a mesterséges intelligencia a Hisense új okostévéinél

Feljavítja a képminőséget a mesterséges intelligencia a Hisense új okostévéinél
Két új nagyfelbontású és nagyméretű kijelzővel rendelkező okostelevíziót mutatott be a Hisense a napokban: a 65 és 75 hüvelykes 8K-modellek esetében a mesterséges intelligencia jó szolgálatot tesz, mivel ennek köszönhetően a gyengébb minőségű videók is jelentősen feljavítva játszhatók le.

A Hisense szerint a Full-Array QLED TV kifinomult, élethű képeket nyújt, a Full-Array Local Dimming pedig növeli a kép kontrasztját, ami pontosabb és dinamikusabb nézési élményt biztosít. A Quantum Dot több mint egymilliárd árnyalatnyi élénk színnel ruházza fel a videókat a szemkápráztató hatás érdekében.

A fényerő 0,005 és 700 nit között dinamikusan tud változni, hogy a legsötétebb és a legfényesebb területeket is teljes pompájukban láthassa a néző. Emellett a nagy csúcsfényerő természetes fényviszonyokat biztosít a képernyőn megjelenő minden jelenet számára. De ott van még a Hi-View Engine gyors grafikai feldolgozása is, ami a legfinomabb képet és a legtisztább mozgást garantálja a teljes videótartalomtartalomban.

A Dolby Vision HDR-rel felszerelt tévé egy normál 2K képet is képes 4K felbontásra feljavítani úgy, hogy közben csökkenti a zajt, kiegészíti a részleteket, valamint intelligensen meghatározza a képek és szövegek határait azért, hogy a lehető legjobb kép- és hangminőség-javítást hozza el.

A felbontás felskálázásáért a mesterséges intelligencia felel. Erre ilyen nagy kijelzőméretnél szükség is van, mivel a régebbi, rosszabb minőségű tartalmak 65 és 75 colon már nagyon szemcsésen, sőt, már-már élvezhetetlen formában jelenhetnek meg, de az UHD AI Upscaler ezt a problémát elfeledteti a felhasználóval.

A jobb képminőségért dolgozik a mesterséges intelligencia a Hisense új okostévéiben
A jobb képminőségért dolgozik a mesterséges intelligencia a Hisense új okostévéiben

A Dolby Atmos által támogatott Hisense Full-Array QLED TV áttörő, magával ragadó hangélményt nyújt az úgynevezett "mozgó hanggal", így téve teljesebbé, magával ragadóbbá az élményt. A kristálytisztaság, a könnyen hallható párbeszédek, a nagyszerű részletesség és a valósághű térhatású hanghatások a 24W/36W-os Powerful Sound hangszórókon keresztül egyesülnek.

Az Android 10 TV operációs rendszert futtató készülékek közül a 65 hüvelykes modell belseje egy négymagos Cortex A53 CPU-t, Mali 470MP grafikus processzort, 2GB RAM-ot és 16GB tárhelyet rejt magában. A 75 hüvelykest viszont Cortex A73 CPU-val, Mali G52 MC2 GPU-val, 5GB RAM-mal és 16GB tárhellyel szerelték fel.

Mindkét variáns beépített Chromecast-tal, Google Asszisztenssel, kétsávos Wi-Fi-vel és Bluetooth 5.0-val rendelkezik. A képüzemmódjaik között szerepel hagyományos, színházi, sport, zenei, beszélgetős és késő esti is. Az előre telepített médiaalkalmazások listájára feliratkozott a Netflix, a YouTube, az Amazon Prime Video és a Google Play Movies, a távirányítón pedig dedikált gombot kapott a Disney+ Hotstar, a YouTube, a Netflix a Google Play áruház és a Google Asszisztens.

A Hisense újdonságainak forgalmazását a Távol-Keleten kezdték meg, ahol a 65" 4K QLED TV-t kb. 373.000 forintnak megfelelő összegért lehet megvásárolni, míg a Hisense 75" 8K QLED TV-ért kb. 1.755.000 forintnyi összeget kell fizetni.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.