2021. 10. 16. - 13:29

Felsőkategóriás okoshangszóró mesterséges intelligenciával - ez a Xiaomi Sound

Felsőkategóriás okoshangszóró mesterséges intelligenciával - ez a Xiaomi Sound
Okoshangszórók már eddig is voltak a Xiaomi kínálatában, de a kínai gyártó szerint a legújabb Xiaomi Sound az első high-end okoshangszórójuk lesz, és az általuk prémiumnak nevezett funkciók ellenére a kütyü ára meglehetősen baráti.

A Xiaomi Sound tartályalakú teste átlátszó elemekkel és lebegő hatású, érintőfelülettel bíró felső borítással rendelkezik. A készülék 360°-os minden irányú (omnidirectional) hangzást biztosít, így maximális audioélményt nyújt a szoba minden pontján.

Beépített 2,25 hüvelykes neodímium vas-bór kettős mágneses áramkörű, teljes 12W-os frekvenciájú egységgel bír, amely egy 54x44 mm-es, duplafelfüggesztésű passzív sugárzóval van felszerelve, amely 90 dB maximális hangnyomást tud elérni.

A hangszóró a Harman Golden Ear hangolás által emeli magas szintre a hangzást, de a Hi-Res tanúsítványnak és a másodpercenként 330-szoros dinamikus számításokon alapuló dinamikus hangolás is sokat tesz a siker érdekében. Az új "Nightingale algoritmus" például dinamikusan képes beállítani a magas és mély frekvenciákat minden hangerőszintnél, így még akkor is teljes hangminőséget kapnak a felhasználók, ha éjszaka alacsony hangerőn hallgatnak dalokat.

A Xiaomi Sound-ot felvértezték a Xiao Ai mesterséges intelligencia alapú hangasszisztensével, így hangutasításokkal lehet vezérelni az otthoni IoT-eszközöket, legyen szó például a világításról, televízióról vagy éppen kávéfőzőről.


A Xiaomi Sound a gyártó eddigi legokosabb hangszórója

A szerkezet támogatja a Bluetooth 5.2-t, és lehetővé teszi két hangszóró egyidejű kombinálását a sztereó hatás érdekében. De ez még nem minden, hiszen akár 8 hangszórót is képes kombinálni az egész házban történő lejátszáshoz, feltéve, hogy minden eszköz ugyanarra a Wi-Fi hálózatra csatlakozik.

Az otthoni hangátviteli technológia lehetővé teszi, hogy a Xiaomi Sound hangszórót Xiaomi mobiltelefonok vagy televíziók között intercomként használják. A készülék emellett UWB-vel (Ultra-Wide-Band - ultra szélessávú csatlakoztathatósággal) is büszkélkedhet, nem beszélve a "Point to connect" funkcióról, ami által rendkívül gyorsan és hatékonyan társítható például a legújabb Mi MIX 4 telefonnal.

A Xiaomi Sound okoshangszóró forgalmazása már megkezdőtött, és 77 dolláros (kb. 23.000 forintos) áron lehet hozzájutni.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.