2021. 11. 20. - 15:01

Hangot és képet is optimalizál a mesterséges intelligencia a Redmi Smart TV X-ben

Hangot és képet is optimalizál a mesterséges intelligencia a Redmi Smart TV X-ben
A Xiaomi egyik almárkájaként számontartott Redmi két új okostévét dobott piacra, melyek a Redmi Smart TV X 2022-es verziójú továbbfejlesztett modelljeinek számítanak, és többek között mesterséges intelligenciával is ellátták őket.

A Redmi Smart TV X 2022 néven futó új Redmi-okostévék 55 hüvelykes és 65 hüvelykes 120 Hz-es kijelzővel rendelkeznek, melyek a játékra és sportnézésre extrán jó hatással bíró funkciókat hordoznak magukban. Előbbihez egyébként a Redmi újdonságai hivatalos ajánlást is kaptak a kínai Xbox csapatától.

A Redmi Smart TV X-ek teljesen fémből készült testtel és talppal büszkélkedhetnek. Képernyőjük 4K (3840x2160 pixel) felbontással, valamint HDR és Dolby Vision támogatással bírnak. A szürkeárnyalatos válaszidő 6,5 milliszekundum, a P3 színskála lefedettsége pedig 94 százalékos.

A televíziókat felszerelték MEMC-cel, vagyis azzal a képkockainterpolációs technológiával, amely megnöveli a képkockák számát a videóban, így az eredeti minőségű videónál tisztább képet ad eredményként. A MEMC-nek köszönhetően egy videó vagy élő tévéműsor 120 fps-re konvertálható az új Redmi TV-ken.

Élvezetesebbé teszi a hangot és a képet a Redmi újdonságaiban a mesterséges intelligencia
Élvezetesebbé teszi a hangot és a képet a Redmi újdonságaiban a mesterséges intelligencia

A készülékek a FreeSync Premium révén biztosítják a változó képfrissítési frekvenciát (VRR), ami ideális arra, hogy a tévék energiafogyasztását a lejátszott videó típusának megfelelően változtassák. Elérhető az Auto Low Latency Mode is, amely konzol vagy PC csatlakoztatása esetén mindössze 4 milliszekundum késleltetésű játékmódba helyezi a tévéket.

A Redmi Smart TV X modelleket MediaTek MTK 9650 processzor hajtja négy Cortex-A73 maggal, emellett 3GB RAM-mal, valamint 32 GB beépített tárolóval rendelkeznek. A két okostévé a MIUI for TV 3.0 szoftvert futtatja, és támogatja a MediaTek mesterséges intelligencia alapú AI-PQ és AI-AQ kép-, illetve hangjavító technológiát is.

A csatlakoztathatóságot két HDMI 2.1 port, két USB port, egy AV port, egy S/PDIF port, egy RJ-45 port és ATV/ DTMB biztosítja. A hangról négy 12,5 W-os hangszóró gondoskodik Dolby Atmos tulajdonsággal. Ezen kívül négy mikrofon is található bennük, amelyek lehetővé teszik az úgynevezett távoli hangot, vagyis a könnyű kezelhetőség érdekében távolról is érzékelik a hangparancsokat.

Az 55 hüvelykes Redmi Smart TV X ára 2.699 kínai jüan, azaz körülbelül 135.000 forint, míg a 65 hüvelykes modell 3.499 jüanba, vagyis nagyjából 175.000 forintba kerül. Az okostévék egyelőre csak Kínában kerültek piacra, de még várhatóan karácsony előtt sok más országban is elérhetőek lesznek.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.