2021. 05. 22. - 11:31

Helio G70 processzor, hosszú üzemidő és mesterséges intelligencia a TECNO Spark 7P-ben

Helio G70 processzor, hosszú üzemidő és mesterséges intelligencia a TECNO Spark 7P-ben
A TECNO bemutatta a Spark 7P-t, a vállalat legújabb okostelefonját a Spark-sorozatból, amely többek között nagyméretű kijelzővel, hosszú üzemidőt biztosító akkumulátorral és mesterséges intelligenciát is tartalmazó kamerarendszerrel szerelkezett fel.

A TECNO Spark 7P 6,8 hüvelykes, 1640 x 720 pixel (HD+) felbontású érintőképernyővel rendelkezik 90 Hz-es képfrissítési frekvenciával. A pontszerű bevágáson egy 8 megapixeles előlapi kamera fedezhető fel, a minél jobb szelfik készítésében pedig a duál LED-vaku nyújt segítséget.

A hátlapi tripla kamerarendszer egy 16 megapixeles főkamerából, egy portrékamerából és egy MI-kamerából áll össze, és csatlakozott hozzájuk egy quad, azaz négyes LED-vaku is. A mesterséges intelligencia lencse felderíti az általános sötét környezetet, és ennek megfelelően optimalizálja a kép minőségét.

A sekély mélységélességnek köszönhetően a portrékamera profi fotóssá teszi a felhasználót, ami nem csupán fényképek, hanem videók készítése közben is használható. Videóból egyébként lassított felvétel is rendelkezésre áll, méghozzá 240 fps-sel.


Mesterséges intelligencia alapú kamerafunkciókkal büszkélkedhet a TECNO Spark 7P


A Spark 7P belseje egy nyolcmagos MediaTek Helio G70 12 nm-es processzort (2 x 2 GHz-es Cortex-A75 + 6 x 1,7 GHz-es Cortex-A55), ARM Mali-G52 2EEMC2 GPU-t és 4GB RAM-ot rejt magában. A microSD memóriakártyával bővíthető tárhely 64 vagy 128GB-os lehet.

A dupla SIM-es szerkezet Android 11-re épülő HiOS 7.5 operációs rendszert futtat. Az 5.000 milliamperóra kapacitású akkumulátor a gyártó szerint akár 14 napos készenléti időt tud biztosítani a telefon számára.

A hátlapra ujjlenyomat-olvasót, a készülék aljára pedig 3,5 mm-es jackdugót szereltek, mely utóbbi a Dirac Stereo Sound Effect közreműködésével biztosítja a magas szintű hangélményt. A vezeték nélküli képességek listája sem rövid, hiszen a Dual 4G/LTE (VoLTE) mellé feliratkozott a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n, a Bluetooth 5 és a GPS/ GLONASS/ Beidou is.

A 171,9 x 77,9 x 9,15 milliméteres és 163 grammos TECNO Spark 7P Alps Blue (kék), Spruce Green (sötétzöld), Magnet Black (fekete) és Summer Mojito (világoszöld) színben kerül forgalomba május végén, méghozzá 11.590 indiai rúpiás, azaz nagyjából 45.500 forintos áron.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.