2021. 02. 06. - 13:01

Játékosokat célzó mesterséges intelligencia fejlesztés az új Samsung QLED TV-knél

Játékosokat célzó mesterséges intelligencia fejlesztés az új Samsung QLED TV-knél
A hangminőség mesterséges intelligencia alapú fokozásával érhető el élvezetesebb játékélmény a Samsung 2021-es Neo QLED- és QLED-szériás okostelevíziók esetében.

A Microsoft Xbox Series X és a Sony PlayStation 5 konzolok megjelenését követően új lendületet kapott a televízión keresztül történő játék, így nem véletlen, hogy a tévégyártók is igyekeznek olyan funkciókkal gazdagítani a készülékeiket, amiknek hála a szórakozás ezen formája még szebb, még jobb, még élvezetesebb lehet.

Így tett a Samsung is a 2021-es Neo QLED és sima QLED TV-k esetében, mivel egy sor olyan funkció került beléjük, amik a játékélményt magasabb szintre emelik. Ilyen új képesség többek között az alacsony válaszidő vagy éppen a 120Hz-es képfrissítési ráta, amik bár egy monitor esetében jó ideje elérhetőek, de televíziók esetében még viszonylag ritka tulajdonságok. Ahhoz, hogy most már ezekre odafigyelnek a gyártók, egyértelműen az új generációs játékkonzolok adták meg a löketet.

A 2021-es szériába tartozó Samsung QLED és Neo QLED tévék tulajdonosai 4K felbontáson 120Hz képfrissítési frekvencia mellett játszhatnak, melyekhez rövid válaszidő, automatikusan vezérelt alacsony késleltetési mód, dinamikusan változtatható képfrissítési gyakoriság és még sok más egyéb képjavító technológia társul. A tévék elsőként hozzák el az AMD FreeSync Premium Pro technológia támogatását, aminek hatása olyan területeken mutatkozik meg, mint például az emberi szem könnyezésének csökkentése, de természetesen a játékélményt is simábbá varázsolja.

Prémium funkciók és mesterséges intelligencia a Samsung 2021-es Neo QLED- és QLED-televízióiban
Prémium funkciók és mesterséges intelligencia a Samsung 2021-es Neo QLED- és QLED-televízióiban


A Samsung QLED-tévéiben egy új játéksáv is helyet kap a dedikált játékmódban, ahol a felhasználók beállíthatják például a képarányt, ellenőrizhetik a bemeneti késleltetést (input lag-et), de vezeték nélküli fejhallgatót is itt tudnak csatlakoztatni.

Továbbá a televíziók támogatják az úgynevezett Game Object Tracking Sound funkciót, ami a mesterséges intelligencia segítségével szimulálja a hangforrásokat azáltal, hogy a játékmenet szerint ezeknek a forrásoknak hol is van a helyük.

A 2021-es QLED-széria által kínált lehetőségeket kommentálva Younghun Choi, a Samsung Electronics Visual Display Business részlegének ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a fogyasztók olyan prémium tévékre vágynak, amik javíthatják a játékélményt, legyen szó PC-ről vagy konzolokról. "Éppen ezért kritikus volt számunkra, hogy 2021-ben mind a díjnyertes monitorjainkat, mind pedig a televízióinkat ellássuk fejlett játékfunkciókkal, valamint optimalizációs megoldásokkal. Ezek a fejlesztések ugyanis lehetővé teszik a fogyasztók számára, hogy a Neo QLED- és QLED-készülékeinken az új generációs játékkonzolok teljes erejét kihasználhassák" - tette hozzá.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.