2021. 07. 31. - 10:13

Képjavításhoz használja a mesterséges intelligenciát a OnePlus TV U1S okostévé

Képjavításhoz használja a mesterséges intelligenciát a OnePlus TV U1S okostévé
A főként kiváló ár-érték arányú okostelefonjairól ismert OnePlus nemrég bemutatta legújabb termékét, mely jelen esetben egy okostévé: a OnePlus TV U1S háromféle képméretben került piacra, és a mesterséges intelligenciát sem nélkülözik.

A OnePlus TV U1S egy gyakorlatilag keretmentes tévékészülék, hiszen a kijelző-készülékház arány 95% fölött van. Az a hajszálvékony "keretecske", ami mégis ott van, gyönyörűen belesimul az 50, 55 vagy 65 colos kijelző síkjába, mivel ebben a három méretben érhető el a készülék. A LED-képernyő egyébként 3840 x 2160 pixel, azaz 4K felbontású, 93%-ban lefedi a DCI-P3 színskálát, emellett HDR10, HDR10+ és HLG technológiákkal is felvértezték, nem beszélve a Dolby Vision-ről.

A fejlett Gamma Engine több mint 50 testreszabott algoritmussal növeli a vizuális élményt azáltal, hogy valós idejű képminőség-optimalizálást tesz lehetővé, ezáltal pedig simább, tisztább képi megjelenítést nyújt.

A további funkciók közé sorolhatjuk a fejlett mozgásbecslést és mozgáskompenzációt (MEMC), a mesterséges intelligencia alapú képminőség-javítást és a valósághű színtérleképezést. Sőt, ezek az első OnePlus TV-modellek, amelyek a Google Asszisztens részét képező Speak Now funkció segítségével kéz nélküli hangvezérlést biztosítanak a felhasználóknak.


Mesterséges intelligenciával szerelkezett fel a OnePlus TV U1S okostévé

A OnePlus Watch, a OnePlus Buds és a OnePlus Buds Z egyaránt csatlakoztatható a tévéhez. Mi több, a OnePlus Watch segítségével be- és kikapcsolhatjuk a tévét, görgethetünk a tartalmak között, valamint szabályozhatjuk a tévé hangerejét és egyéb beállításokat. Az új Smart Sleep Control funkció automatikusan kikapcsolja a tévét, ha a OnePlus Watch okosóra azt érzékeli, hogy a felhasználó már legalább fél órája elaludt.

Az Android 10 operációs rendszer futtató szerkezeten elérhető az OxygenPlay 2.0 is, ami 16 szolgáltatásból származó tartalmakat gyűjt össze.

A OnePlus Connect-nek köszönhetően az okostelefon távvezérlőként is használható, míg a TypeSync funkció az okostelefont intelligens távirányítóvá alakítja, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy közvetlenül a telefonjukba gépelve vagy beszélve, a hagyományos távirányító használata nélkül vezéreljék az okostévét. A Trackpad Control funkcióval közvetlenül az okostelefon segítségével követhetjük és görgethetjük a tévén megjelenő tartalmat, de ott a Multicast funkció is, hogy akár két okostelefonos eszköz képernyőjét is ki lehessen vetíteni a tévén.

A vezeték nélküli funkciók között fellelhető a Wi-Fi 802.11 a/b/g/n (2.4 GHz/5 GHz) és Bluetooth 5.0 LE, míg a vezetékes csatlakozók sorát gazdagítja három HDMI-port (amiből egy ARC-támogatású), két USB 2.0 port, egy optikai bemenet és egy Ethernet-port. A minőségi hangzásért 30W-os hangszóró felel, megtámogatva olyan technológiákkal, mint a DTS-HD, a Dolby Audio és a Dynaudio.

A OnePlus TV U1S Indiában debütált, ahol az 50 colos modell 39.999 rúpiás (kb. 163.000 forintos) árcímkét kapott, az 55 colos variáns 47.999 rúpiába (kb. 196.000 forintba) kerül, míg a 65 colos változatért 62.999 rúpiát (kb. 257.000 forintot) kell fizetni.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.