2022. 01. 15. - 14:58

Kihasználja a tévé mesterséges intelligencia képességeit az LG Soundbar (S95QR)

Kihasználja a tévé mesterséges intelligencia képességeit az LG Soundbar (S95QR)
Az LG december végén bejelentette, majd a január elején tartott Consumer Electronics Show (CES) 2022 keretében be is mutatta a prémium kategóriás hangprojektorát, amely az LG Soundbar (S95QR) névre hallgat, és többek között a kompatibilis okostelevíziók mesterséges intelligencia funkcióit is ki tudja használni.

Az LG újdonsága egy 9.1.5 csatornás soundbar, ami 810W-os teljesítményt, továbbfejlesztett meghajtókat, hangszórókamrákat és megnövelt teljesítményű mélynyomót kínál. Ráadásul mesterséges intelligenciából sem szenved hiányt.

Egyrészt van egy olyan funkció, melynek köszönhetően a kompatibilis LG TV-hez való csatlakozáskor az LG Soundbar kihasználja a tévé fejlett, mesterséges intelligencia alapú AI Sound Pro funkcióját, hogy minden tartalom tisztábban és élethűbben szólaljon meg.

Másrészt az eszköz támogatja a Google Assistant, az Amazon Alexa és más MI-asszisztensek használatát a streaming zene vezérléséhez, a hangerő beállításához és a hangmódok megváltoztatásához.

Harmadrészt pedig a soundbar tulajdonosai kihasználhatják a továbbfejlesztett AI Room Calibration képességeit, mely által a hangkimenetet az adott helyiséghez lehet igazítani. Ehhez a rendszer elemzi a szoba méreteit, hogy élvezetesebb alacsony frekvenciájú hangot szolgáltasson maximális pontossággal.

Mesterséges intelligencia funkciók egész sora található az az LG Soundbar (S95QR)-ben 
Mesterséges intelligencia funkciók egész sora található az az LG Soundbar (S95QR)-ben 

Az S95QR öt felfelé irányuló csatornát tartalmaz, köztük a világ első, középső felfelé irányuló hangszóróját. Ezek közül három a soundbaron és kettő a különálló hátsó hangszórókban üzemel, és a közös munkájuk eredményeként javulhat a tisztaság, realisztikus hangeffekteket produlálva. Az említett középső felfelé irányuló hangszóró tisztább párbeszédeket ígér, és még magával ragadóbbá teszi a Dolby Atmos és DTS:X tartalmakat.

Az LG szerint az IMAX Enhanced segítségével a felhasználók lenyűgöző háromdimenziós hangzásban részesülhetnek a kompatibilis tartalmak megtekintésekor. A nagyobb mélysugárzók prémium hangminőséget kínálnak mély, rezonáló basszusokkal, amelyek a mozik hangrendszerét utánozzák.

A hátsó hangszórókat úgy tervezték, hogy egyenletesen osszák el a hangot egy széles, 135 fokos térben, ami nagyobb hangszóróelhelyezési és szögbeli rugalmasságot kínál, ami különösen előnyös a kisebb szobákban.

A Meridian Audio Horizon technológiája a zenei üzemmódban, amely képes a kétcsatornás hangot 7.1 csatornássá keverni a valósághűbb akusztikus térhangzás érdekében. A szerkezet támogatja a változó frissítési sebességet (VRR) és az automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM) a konzolos játékokhoz, hogy a hang és a videó szinkronban maradjon.

Az LG WOWCAST Wi-Fi audio dongle veszteségmentes többcsatornás hangot kínál kábel csatlakoztatása nélkül. Nem utolsó sorban pedig ott a keresztkompatibilitás is, ami lehetővé teszi az LG tévétulajdonosok számára, hogy egyetlen távirányítóval vezéreljék a televíziót és a hangprojektort is.

Az LG elmondta, hogy a 2022 Soundbar termékcsaládot a környezetvédelem szem előtt tartásával tervezték, és a termék teljes életciklusa során alacsonyabb széndioxid-kibocsátást produkál, mint a korábbi modellek. Amellett, hogy 100%-ban újrahasznosított papírcsomagolásban szállítják és újrahasznosított műanyaggyantát használnak a külső burkolathoz, az új soundbar modellek egy új kompozit szálas anyagot használnak, amely könnyebb súlyú, így csökkentve a szén-dioxid-kibocsátást a szállítás és a raktározás során.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.