2021. 09. 11. - 12:03

Megnövelt mesterséges intelligencia teljesítmény a Xiaomi MIX 4 okostelefonban

Megnövelt mesterséges intelligencia teljesítmény a Xiaomi MIX 4 okostelefonban
A Xiaomi okostelefon-családjának egyik új tagja a Xiaomi MIX 4 nevet kapta, amely remek kijelzővel, ultragyors töltési technikával, valamint felturbózott mesterséges intelligencia teljesítménnyel igyekszik lenyűgözni leendő tulajdonosait.

A Xiaomi MIX 4 egy 6,67 colos AMOLED 3D ívelt 3D kijelzővel rendelkezik, 10 bites TrueColorral, 120Hz-es frissítési frekvenciával és 480Hz-es érintés mintavételi frekvenciával. A készülék legfőbb fénypontja a kijelző alatti kameratechnológia, amely a 400ppi-nek hála zökkenőmentes megjelenítést biztosít a kamerazónában, megfelelve a környező képernyőterület pixelsűrűségének, fényerejének és színrészletességének.

A 20 megapixeles előlapi kamera a Xiaomi szerint megőrzi a valódi színeket és részleteket, még úgy is, hogy a képernyő alatt van. Ezt a Xiaomi CUP technológiája teszi lehetővé, amely speciális áramköri kialakítással minimalizálja a fény diffrakcióját, mindez pedig kiegészül egy új, átlátszó, ívelt huzalozású Indium Tin Oxide (ITO) anyaggal, amiből fejlett képalkotó algoritmusokkal hozzák ki a maximumot.

A MIX 4 egyébként az első telefon, amit a Snapdragon 888+ mobilplatform hajt, méghozzá 3GHz-es CPU órajelen. A processzor további kiemelkedő tulajdonsága a több mint 20%-kal megnövelt mesterséges intelligencia teljesítmény, továbbá az egyedülálló hőelvezető szerkezet, amelynek kombinált felülete 11588 négyzetmilliméter, ezáltal minimalizálható a túlmelegedés.

A szerkezetet 108 megapixeles főkamerával vértezték fel, ami egy 1/1,33″-es Samsung HMX érzékelőt és 4 az 1-ben 1,6μm-es Super Pixel optikát tudhat magáénak. A 13 megapixeles ultraszéles látószögű kamera is a rendszer részét képezi, melyet a nagylátószögű torzítás jelentős csökkentése érdekében szabadon alakítható optikai lencsével szereltek fel. De ott van még a 8 megapixeles periszkópos kamera 5x optikai zoommal és 50x digitális zoommal.


A Xiaomi MIX 4 CPU-ja a mesterséges intelligencia terén is fejlődött

A Xiaomi MIX 4 kerámia hátlappal büszkélkedhet. Az 5G SA/NSA is rendelkezésre áll, az antenna teljesítményét pedig egy egyedi belső fémtok teszi jobbá, mivel ez erősítőként funkcionál. Beépített antennákból amúgy nincs hiány, hiszen szám szerint 19 került a telefonba, ezek pedig összesen 42 sávot támogatnak 8 különböző jelminőség-optimalizáló megoldással. Így automatikusan azonosítható a környezet, javítható a hálózati konfiguráció, és lehetővé válik a manuális helymeghatározás a jelminőség további fokozása érdekében a nagy forgalmú területeken.

A Xiaomi újdonsága a gyártó egyedülálló UWB technológiáját is megkapta, amely kompatibilis a kiválasztott intelligens otthoni termékekkel, így téve elérhetővé a "Point to connect" funkciókat. Elég bármilyen okostelefont egy kompatibilis Xiaomi AIoT eszközre irányítani, és így a telefon azonnal összetársíthatóvá válik a Xiaomi MIX 4 készülékkel.

A készülékbe 4500 milliamperóra kapacitású akkumulátor pumpálja az energiát, ami 120 wattos vezetékes gyorstöltéssel és 50 wattos vezeték nélküli gyorstöltéssel bír. Ez azt jelenti, hogy 0-ról 100%-ra vezetékkel 15 perc alatt, vezeték nélkül 28 perc alatt tölthető fel. Az intelligens gyorstöltési modulációs algoritmus segít szabályozni a töltési hőmérsékletet és sebességet az aktuális körülményekhez, sőt, akár 25%-kal növelni tudja az akkumulátor töltési ciklusát. A Xiaomi szerint a 120 wattos alapértelmezett üzemmódban történő töltés során 37 °C lesz a maximális hátlapi hőmérséklet.

A Xiaomi MIX 4 kerámiaszürke, kerámiafehér és kerámiafekete színekben került forgalomba augusztus második felében, méghozzá elsőként a gyártó hazájában, azaz Kínában. A legolcsóbb, 8GB RAM-mal és 128GB-os tárhellyel felszerelkezett modell ára 4.999 jüan (kb. 227.000 forint), míg a legdrágább 12/512GB-os variánsé 6.299 jüan (kb. 286.000 forint).

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.