2021. 06. 19. - 16:46

Mesterséges intelliencia alapú zajszűrő az OPPO Enco Free2 fülhallgatóban

Mesterséges intelliencia alapú zajszűrő az OPPO Enco Free2 fülhallgatóban
Az Oppo egy megnyerő külsővel, hosszú üzemidővel és mesterséges intelligenciával felvértezett vezeték nélküli fülhallgatót mutatott be nemrég, mely az OPPO Enco Free2 nevet kapta.

A Reno6-szériás okostelefonok bemutatójával egyidőben az OPPO lerántotta a leplet az Enco Free2-ről is, ami a vállalat legújabb valódi vezeték nélküli fülhallgatója, egyben a 2019 decemberében bemutatott OPPO Enco Free utódja.

A kütyü egyik legkiemelkedőbb képessége, hogy 42 decibel mélységű aktív zajcsökkentést képes elérni. Ez éppen 2 decibellel magasabb, mint amit az eddigi rekorder, a Mi FlipBuds Pro fel tud mutatni a maga 40 decibelével. Az OPPO újdonsága hárommagos zajcsökkentő chipet használ, ami jelentősen javítja ennek a funkciónak a teljesítményét.

Az eszköz Bluetooth 5.2 alacsony késleltetésű kettős átviteli technológiával, Dynaudio hangolással és alacsony késleltetésű játékmóddal rendelkezik, mely utóbbi egészen pontosan 94 milliszekundumnyi késleltetést jelent. A fülhallgató tripla mikrofonja továbbfejlesztett szélzaj elleni algoritmust tud felmutatni, a hívások során pedig mesterséges intelligencia segít be, hogy a beszéd a lehető legtisztább és leghangosabb, míg a háttérzaj a lehető legkevésbé zavaró legyen.


Az OPPO Enco Free2 kristálytiszta hangzásába a mesterséges intelligencia is besegít


Az Enco Free2 érintőgombokkal szerelkezett fel a hangerő és a zene vezérléséhez, de ilyen módon aktiválható a Siri vagy a Google Voice hangasszisztens is. Három különböző gumiharang jár hozzá, hogy mindenki megtalálhassa a számára legkényelmesebbet. A fülhallgató ráadásul a kompatibilis OPPO telefonok kamerakapcsolójaként is működik.

A tartozékként járó tok kinyitásakor a füles automatikusan csatlakozik a telefonhoz. Az üzemidő miatt sem kell aggódni a leendő tulajdonosoknak, hiszen az aktív zajszűrés kikapcsolásával akár 6,5 órán keresztül is használható egy töltéssel, míg az ANC bekapcsolásával 4 órányi üzemidőt képes produkálni. De az USB Type-C porttal ellátott tok egyben töltő is, amivel összesen 30 órányi üzemidő elérése sem lehetetlen ANC nélkül, azzal együtt viszont 20 óra.

A víz- és porálló, IP54 minősítéssel büszkélkedő OPPO Enco Free2 Galaxy White (fehér) és Midnight Black (fekete) színben került forgalomba nemrég Kínában, ahol 599 jüanért, azaz kb. 28.000 forintért lehet megvásárolni.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.