2021. 04. 10. - 11:47

Mesterséges intelligencia asszisztens is elérhető a Xiaomi Mi Band 6-ban

Mesterséges intelligencia asszisztens is elérhető a Xiaomi Mi Band 6-ban
Március végén rántották le a leplet a Xiaomi egyik, ha nem a legnépszerűbb okoskarkötő-szériájának legújabb tagjáról, a Xiaomi Mi Band 6-ról, aminek egyik különlegessége, hogy egy mesterséges intelligencia alapú hangasszisztens is a felhasználók rendelkezésére állhat.

A Xiaomi Mi Band 6 AMOLED-technológiát képviselő színes kijelzője az elődjéhez képest jelentősen nagyobb lett, egész pontosan 1,1 hüvelykről 1,56 hüvelykre nőtt, a felbontása pedig 152 x 586 képpont. A 2.5D ívelt üvegfelülettel bevont képernyő 326 ppi pixelsűrűséggel és 450 nites fényerővel bír, ezzel biztosítva a lenyűgöző vizuális élményt, a kellemes megjelenést és intelligens értesítési rendszer hatékonyságát.

A Mi Band 6 nagy pontosságú, hattengelyes érzékelővel és PPG pulzusérzékelővel szerelkezett fel, és a 24 órás intelligens pulzusmérés is elérhetővé vált. Az algoritmus és a hardver átfogó frissítése még az olyan tevékenységek közben is növelni tudta a megfigyelések pontosságát, mint a terepfutás, a hegymászás vagy éppen a túrázás. Ha pedig bármikor rendellenes pulzusértékeket mér a rendszer, rezgéssel figyelmezteti a használóját.

A karkötő sima és NFC-s változatban vásárolható meg, utóbbi viszont azért is számít jobb vételnek, mivel ennél megtalálható a XiaoAi Voice Assistant, vagyis a Xiaomi saját mesterséges intelligencia alapú hangasszisztense. A funkció több mint 100 féle intelligens hangjelenet-vezérlést támogat, így még egyszerűbbé és hatékonyabbá téve a különféle okoseszközökkel történő kommunikációt.


Még a mesterséges intelligencia sem hiányzik a Xiaomi Mi Band 6 okoskarkötőből


Az eszközt intelligens otthoni vezérléssel vértezték fel, azaz egyetlen mondattal fel- és lekapcsolhatók a lámpák, de képes kezelni a háztartási készülékeket, például a Mijia légkondicionálókat, robotporszívókat, rizsfőzőket és tisztítógépeket.

A Mi Band 6 figyelemmel kíséri az alvást, és információkat gyűjt az alvás közbeni légzés minőségéről, valamint a REM és a szundi állapotában töltött időről. A további nyomonkövetési lehetőségek közé tartozik a légzésgyakorlás, a stressz monitorozása, a nők egészségének figyelése és a PAI (Personal Activity Intelligence).

A szerkezet 30 különböző edzésmódot támogat, sőt, néhányat képes automatikusan is felismerni, például a szabadtéri futást, a sétát, a futópadon történő futást, a szabadtéri kerékpározást, az evezést vagy éppen az elliptikus edzéseket.

Az 5 ATM nyomásnak is ellenálló karkötővel 50 méterre is le lehet merülni, azaz egész napos viselésre is alkalmas, legyen szó úszásról, zuhanyozásról vagy kézmosásról. 125 milliamperórás akkumulátora egy teljes töltéssel akár 14 napig bírja.

A Xiaomi Mi Band 6 a Bluetooth 5.0 kapcsolat segítségével párosítható bármilyen olyan okostelefonnal vagy táblagéppel, amin legalább Android 5.0 vagy iOS 10.0 vagy újabb operációs rendszer fut. Az alapmodell ára Kínában 229 jüan (kb. 11.000 forint), míg az NFC-s variánsért 279 jüant (kb. 13.000 forintot) kell letenni az asztalra.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.