2022. 07. 09. - 10:23

Mesterséges intelligencia dolgozik a tisztább hangzásért a HUAWEI FreeBuds 5i-ben

Mesterséges intelligencia dolgozik a tisztább hangzásért a HUAWEI FreeBuds 5i-ben
A HUAWEI bemutatta a FreeBuds 5i-t, a vállalat legújabb TWS, azaz teljesen vezeték nélküli fülhallgatóját, a tavalyi FreeBuds 4i utódját. A kütyü egyik különlegessége, hogy az emberi hang minőségének javítására mesterséges intelligenciát használ.

A HUAWEI FreeBuds 5i pehelykönnyű kialakítása kényelmes viseletet biztosít, melyhez a bőrbarát, puha, szilikonból készült füldugók is hozzájárulnak. A gyártó szerint még a töltőegység is 18%-kal könnyebb, mint az előző generációé, így ennek hordozhatósága is egyszerűbb lett.

Apropó, töltő: a fülesek bölcsője is dizájnváltáson esett át. Lekerekített, finom textúrájú, rendkívül elegáns formát kapott, két változata közül az egyik a csillagos égboltra, a másik pedig egy lecsiszolt kavicsra emlékeztet.

A fülhallgatót hibrid aktív zajszűréssel (ANC) szerelték fel, amely akár 42db-ig is hatékony tud lenni. 7,5 órás önálló akkumulátor-üzemidő köthető a FreeBuds 5i nevéhez, de támogatja a duálmikrofonos zajcsökkentést is a hívásokhoz. A mesterséges intelligencia alapú, neurális hálózati javító algoritmus szintén jelen van, és kiszűri az emberi hangokat a környezeti zajból, hogy tisztábbá tegye azokat.

A beszédhangok javítását végzi a HUAWEI FreeBuds 5i-ben a mesterséges intelligencia
A hangok javítását végzi a HUAWEI FreeBuds 5i-ben a mesterséges intelligencia

A HUAWEI FreeBuds 5i egyszerre két eszközt tud csatlakoztatni oda-vissza váltás nélkül, méghozzá Bluetooth 5-ön keresztül, legyen szó tévéről, számítógépről, tabletről vagy éppen okostelefonról. Amikor tehát a felhasználó például a PC-jét használja videokonferenciához, és bejövő hívást kap a telefonjára, a fejhallgatóval könnyedén átkapcsolhat rá.

A szerkezet 10 mm-es nagyméretű dinamikus meghajtókkal rendelkezik polimer kompozit membránnal. Intelligensen érzékeli a fül alakját és a viselet szorosságát, optimalizálja a hanghatást, csökkenti a hangszivárgás okozta alacsony frekvencia hiányát, és jobb zenehallgatási élményt nyújt.

Aztán ott van a Transparent, azaz áttetsző mód, melynek lényege, hogy nem szükséges a fülhallgatót kivenni a fülből, ha tegyük fel, valaki zenehallgatás közben odalép hozzánk és beszélni kezd, mert az üzemmódot aktiválva úgy lehet hallani a környezeti hangokat, mintha nem is viselnénk az eszközt.

A 94 milliszekundumos, alacsony késleltetési idővel büszkélkedő FreeBuds 5i vezérlése nagyon egyszerű: dupla koppintással elindítható vagy szüneteltethető a zene, de a hívások fogadása és azok megszakítása is egyetlen érintéssel kivitelezhető. Hosszú érintéssel pedig az aktív zajszűrő aktiválható.

A HUAWEI FreeBuds 5i mérete egyenként 30,9 x 23,9 x 21,7 milliméter, súlya pedig 4,6 gramm. A töltőtok 48,2 x 61,8 x 26,9 milliméteres és 33,9 grammos, amibe összesen 28 órányi működésre elegendő energia sűríthető egy töltéssel. A fülhallgató Kínában már megvásárolható, méghozzá 599 jüanos áron, ami kb. 36.000 forintot jelent.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.