2021. 06. 05. - 14:18

Mesterséges intelligencia erősíti a Xiaomi Mi TV 4A Horizon Edition okostévét

Mesterséges intelligencia erősíti a Xiaomi Mi TV 4A Horizon Edition okostévét
A Xiaomi június elsején mutatta be az okostévé-széria legújabb tagját Indiában, a 40 hüvelykes képmérettel bíró Mi TV 4A Horizon Edition-t, ami elegáns megjelenéssel, kiváló képességekkel és mesterséges intelligenciával is büszkélkedhet.

A Xiaomi Mi TV 4A Horizon Edition fő komponense természetesen a képernyő, ami 40 hüvelykes képátlóval, 1920 x 1080 pixel (Full HD) felbontással, 9,5 milliszekundumos dinamikus válaszidővel, valamint 178 fokos széles betekintési szöggel rendelkezik. Az extravékony kereteknek köszönhetően a kijelző/keret aránya 93,7%-os.

A készülék Vivid Picture Engine (VPE) szoftveres és hardveres finomítások sorozatával szerelkezett fel, és mindezek közösen biztosítják a képernyő pontos kalibrálását, továbbá a mélyebb kontrasztokat és a tökéletes színvisszaadást.

A tévé Patch Wall felhasználói felületet kapott, amely egy Android 9.0 Pie operációs rendszerre épülő felhasználói felület. A szoftver mélytanulási mesterséges intelligencia technológián alapul, amely 25 tartalomszolgáltató partner, például a Disney+ Hotstar és a Prime Video ajánlása alapján képes tartalmakat javasolni.

Rengeteg hasznos szoftveres funkcióval, köztük mesterséges intelligenciával is renedlkezik a Xiaomi Mi TV 4A Horizon Edition 
Rengeteg hasznos szoftveres funkcióval, köztük mesterséges intelligenciával is renedlkezik a Xiaomi Mi TV 4A Horizon Edition 

A Mi Home App alkalmazás is szerves része a televíziónak, lehetővé téve a felhasználók számára az otthoni AIoT eszközök vezérlését. A Mi Quick Wake funkcióval kevesebb mint 5 másodperc alatt folytatni lehet a műsor vagy film nézését onnan, ahol abbamaradt. Mindemellett a Chromecast és Google Assistant támogatás, valamint a fejlett Data Saver, azaz energiatakarékos funkció is jelen van.

A Mi TV 4A Horizon Edition belsejében egy négymagos Amlogic Cortex-A53 processzor ketyeg 1,5GHz-es órajelen, de a hardveres erőforrások sorát gazdagítja a 750MHz-es Mali-450 MP3 GPU, az 1GB-nyi duál csatornás DDR4 RAM, valamint a 8GB-nyi eMMC 5.1 tárhely is.

A Xiaomi újdonsága támogatja a H.265, H.264, Real és MPEG1/2/4 formátumú médiatartalmak lejátszását. A remek hangélményről két 10W-os hangszóró és a DTS-HD hangrendszer gondoskodik.

A tévé csatlakozói között szerepel három HDMI (amiből egy HDMI-ARC kompatibilis), egy AV, két USB 2.0, továbbá egy Ethernet- és egy S/PDIF-port. Vezeték nélküli tulajdonságai közé sorolható a Wi-Fi 802.11 b/g/n (2,4GHz) és a Bluetooth 4.2.

A Xiaomi Mi TV 4A Horizon Edition árusítása június 2-án kezdődött meg Indiában, méghozzá 23.999 rúpiás áron, ami nagyjából 93.000 forintot jelent.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.