2021. 01. 16. - 16:59

Mesterséges intelligencia funkciókban sincs hiány a Samsung One UI 3.0-nál

Mesterséges intelligencia funkciókban sincs hiány a Samsung One UI 3.0-nál
A Samsung decemberben adta ki a legújabb Androidos szoftverfrissítését, az úgynevezett One UI 3.0-át, ami nem csupán a dizájn terén, hanem a funkciók között is jó néhány fejlesztést tartalmaz - utóbbiak között mesterséges intelligencia alapúak is helyet kaptak.

Látványosabb megjelenést, rengeteg testreszabási lehetőséget és a mindennapokban is hasznos új funkciókat hozott magával a Samsung One UI 3.0 felhasználói interfész, ami első körben az Android 11-re épülő Galaxy-okostelefonra érkezett meg.

A Samsung számos vizuális változtatást hajtott végre a szoftverélmény terén, hogy még egyszerűbb és elegánsabb megoldást kínáljon a telefontulajdonosok számára. Ennek érdekében továbbfejlesztették a kezdőképernyőt, a zárolási képernyőt, az értesítéseket és a gyorspanelt is.

Az animációk és a mozgáseffektek lágyabbak és élénkebbek lettek. A zárképernyő elhalványulása tisztábbá vált, a gombnyomás és a gyorspanel mozaikjainak kiválasztása pedig valósághűbbnek tűnik ezután.

Az átalakított zárképernyő widgetekkel a felhasználók egyszerűbben vezérelhetik a zenéket, könnyebben áttekinthetik a naptáreseményeket és a beállított rutinokat, de az üzenetek és alkalmazások értesítései is úgy lettek csoportosítva, hogy ne csupán azok olvasása, hanem a válaszok megadása is hatékonyabb legyen.

A One UI 3.0 emellett a fényképezőgép teljesítményét is javítja, méghozzá a mesterséges intelligencia által vezérelt zoomolással, a továbbfejlesztett autofókusszal és az automatikus expozícióval, de a fotók rendszerezése is áttekinthetőbbé vált a Galéria alkalmazásban az új kategóriáknak köszönhetően.

A mesterséges intelligencia is a Samsung One UI 3.0 részét képezi
A mesterséges intelligencia is a Samsung One UI 3.0 részét képezi


A gyorspanel hátterét kissé áttetszőbbre tervezték, a Média és Eszközök gombjai pedig a panel tetejére kerültek. A kezdőképernyőn található widgetek áttetszősége ezentúl szabadon szabályozható, míg az Always On Display-en és a zárképernyőn található óra kialakítása és színe is módosítható mostantól.

Mivel a One UI 3.0 Android 11-re épül, ezért lehetőség adódik kihasználni azt a funkciót, hogy a leggyakrabban használt úticélok egy megosztott lapra kerüljenek. A Digitális jólét alkalmazás is frissítést kapott, így a felhasználók már meg tudják tekinteni például azt, hogy egy hét alatt mennyit használtak bizonyos alkalmazásokat.

A Samsung One UI 3.0 elsőként a Galaxy S20 okostelefonokon jelent meg, míg az elmúlt hetekben elkezdték a Galaxy Note20, a Z Fold2, a Z Flip, a Note10, a Fold és az S10 tulajdonosai is megkapni a frissítést. De a következő hetekben a Galaxy A-sorozatra is elérhető lesz.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.
hungarospa_logo_kicsi
gyulai_vafurdo

profight_banner.