2021. 09. 04. - 13:15

Mesterséges intelligencia támogatás is jelen van az új Western Digital merevlemezekben

Mesterséges intelligencia támogatás is jelen van az új Western Digital merevlemezekben
A winchesterek és SSD-k egyik legismertebb gyártója, a Western Digital bemutatta a WD Purple Pro termékcsalád legújabb tagjait, amelyek innovatív megoldásokkal, többek között mesterséges intelligencia támogatású funkciókkal büszkélkedhetnek.

A WD Purple Pro merevlemezeket a csúcskategóriás, mesterségesintelligencia-képes rögzítők, videóelemző készülékek, mélytanulási szerverek és felhőmegoldások új generációi számára tervezték, amelyek ezekből a nagy kapacitású, magas teljesítményű és intenzív munkaterhelésre kifejlesztett tárolóeszközökből komoly mértékben profitálhatnak.

Az AllFrame AI technológia segít csökkenteni a képkockaveszteséget és javítja az általános videólejátszást. Sőt, nem csupán azt teszi lehetővé, hogy több adatfolyamot rögzítsen kameránként, hanem meghajtónként akár 32 mesterséges intelligencia adatfolyamot is támogat a rendszeren belüli mélytanulási elemzésekhez.

A WD Purple Pro meghajtók emellett vállalati szintű teljesítményt, adatintegritást és eszközmegbízhatóságot nyújtanak. Úgy optimalizálták őket, hogy 64 HD kamera kezelése se okozzon nehézséget nekik, és számos olyan új intelligens kamerával is elbánnak, amelyek több adatfolyamot is tudnak továbbítani.


Megbízható, gyors és erős merevlemez-széria a Western Digital-tól

A gyártó szerint a winchesterek munkaterhelése elérheti az 550 terabájtot évente, így biztosítva a fejlett MI-képes rögzítőkben, videóelemző készülékekben, mélytanulási elemző szerverekben és felhőalapú tárolókban található nagy mennyiségű videóadat rögzítését és elemzését.

A streaming-optimalizálás, valamint a fokozott tartósság és megbízhatóság kombinációja a WD Purple Pro intelligens tárolót ideális eszközzé teszi minden analitikai szerver számára, akár közvetlenül a kamerákról streamelt videók, akár nagyméretű rögzített videóadathalmazok feldolgozásáról van szó. A nap 24 órájában működtethető, köszönhetően a kopásálló alkatrészeknek és a többrekeszes tárolásnak.

A WD Purple Pro széria tulajdonosainak a rendelkezésre álló tárhely biztosan nem fog sarkalatos pont lenni, mivel 8, 10, 12, 14 és 18TB-os kapacitással lehet beszerezni a merevlemezeket. Az első háromhoz 256MB-os cache-méret tartozik, míg az utolsó kettőhöz már 512 MB.

A Western Digital újdonságai már Magyarországon is elérhetők. A 8TB-os variáns ára kb. 119.000 forint, míg a 18TB-os változatért kb. 275.000 forintot kell letenni az asztalra.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.