2021. 02. 27. - 12:15

Mesterséges intelligencia teszi jobbá a Samsung új légkondicionálóit

Mesterséges intelligencia teszi jobbá a Samsung új légkondicionálóit
Új légkondicionáló modellekkel készül 2021-re a Samsung, ezekben pedig számos extra funkció lesz megtalálható, mint amilyen például a továbbfejlesztett szűrőrendszer, a környezetbarát működést lehetővé tevő megoldások, valamint a mesterséges intelligencia alapú hűtési rendszer.

A Samsung Wind-Free szériájába tartozó légkondik 23.000 mikrofurattal rendelkeznek, amelyek kíméletesen el tudják teríteni a hűvös levegőt a helyiségben a nagyobb kényelem érdekében. A Wind-Free Cooling fejlett légárama 43 százalékkal gyorsabban hűti le a helyiséget, alacsony légsebességének és minimális zajkibocsátásának köszönhetően pedig a felhasználók zavartalanul élvezhetik a hűvösebb környezetet, bárhol is legyenek a szobában.

A dél-koreai vállalat speciális szűrővel látta el a Wind-Free termékcsaládot, amely 20 perc alatt az ultrafinom por akár 90%-át képes megkötni. Ez a Tri-Care szűrő három rétegből áll, amelyek csökkentik a káros részecskéket az egészséges beltéri levegő minőségének fenntartása érdekében, és az Intertek minőségellenőrző cég tanúsítása szerint semlegesítik a levegőben lévő baktériumok és vírusok 99,9%-át.

A rétegek egyébként a nagyobb porszemcséket, rostokat és még állati szőröket is megfogják, és tartalmaznak egy Zeolite bevonó szűrőt is, amely szintén segít a vírusok, baktériumok és allergének elleni küzdelemben. A szűrők öntisztítóak, és ebben mesterséges intelligencia alapú funkciók segítenek.

Ugyancsak az MI előnyeit használja ki az AI Auto Cooling képesség, amely megkönnyíti a hűvösség fenntartását. A mesterséges intelligencia segítségével az eszközök elemzik a helyiségben lévő körülményeket, továbbá a felhasználó által preferált hőmérsékleteket és hűtési módokat, sőt a kinti hőfokot is, így az eszköz automatikusan be tudja állítani az optimális szobahőmérsékletet.

Mesterséges intelligencia teszi jobbá a Samsung új légkondicionálóit
A Samsung légkondicionálóiban is jelen van a mesterséges intelligencia


A klíma rendelkezik egy mozgásérzékelő szenzorral is, amely felismeri, ha senki nincs a helyiségben, ilyenkor pedig automatikusan átvált gazdaságos üzemmódba az energiapazarlás csökkentése érdekében.

A Wind-Free egyébként a SmartThings mobilalkalmazással is működik, így a felhasználók ki- és bekapcsolhatják a légkondicionálót, ütemezhetik a műveleteket, átkapcsolhatják a beállításokat, és akár távfelügyeletet is folytathatnak okostelefonjukról.

A légkondicionálók által nyújtott teljesítmény és kényelmi funkciók sora nemcsak hűvös és friss levegőt biztosítanak, hanem a bolygót is védik azáltal, hogy környezetbarát megoldásokat vonultatnak fel. A Samsung Wind-Free eszközök újgenerációs R32 hűtőközeggel rendelkeznek, amely az üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkentésével az ózonréteg védelmét segíti elő, így sokkal alacsony hatást gyakorol a globális felmelegedésre a hagyományos légkondicionáló berendezésekkel szemben.

Az újgenerációs Samsung légkondicionálók várhatóan 150.000 forintos indulóárral kerülnek hamarosan piacra.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.