2022. 06. 04. - 13:56

Mesterséges intelligencia ügyel a biztonságra a Tenda CP3 kameráknál

Mesterséges intelligencia ügyel a biztonságra a Tenda CP3 kameráknál
A hálózati eszközökről és berendezésekről ismert Tenda május végén bejelentette a CP3-at, egy mesterséges intelligencia által vezérelt intelligens biztonsági kamerát, amely 1080p képérzékelővel rendelkezik a Full HD felbontású felvételek rögzítésére.

A Tenda CP3 a pásztázó/döntő kialakításnak köszönhetően minden irányban rugalmasan forgatható, vízszintesen 360°-ban, függőlegesen 155°-ban (90° felfelé, 65° lefelé), így képes a teljes területet lefedni vakfoltok nélkül.

A mesterséges intelligenciával működő mechanizmusainak köszönhetően az okos biztonsági kamera olyan funkciókat kínál, mint az automatikus felismerés és követés, tehát mindent észrevesz és szemmel is tart, ami elhalad előtte. De ott van az S-motion Detection is, amely érzékeli az emberi testformákat és mozgást, majd riasztást vált ki, miközben valós idejű értesítést is küld a mobileszközre.

Ezenfelül kétirányú, teljes duplex hangkommunikációs rendszerrel és villogó lámpával is fel van szerelve, amely azonnal működésbe lép, amint bármilyen mozgást észlel a megfigyelési területen.

A mesterséges intelligencia teszi hatékonyabbá a Tenda CP3 kamerákat
A mesterséges intelligencia teszi hatékonyabbá a Tenda CP3 kamerákat

A Full HD felbontású videóanyagokat Smart H.264 formátumba kódolja a rendszer. A szerkezet egyébként rendelkezik Wi-Fi 802.11 b/g/n funkcióval, ehhez pedig olyan biztonsági megoldások kapcsolódnak, mint a 64/128-bites WEP, WPA/WPA2 és WPA-PSK/WPA2-PSK.

Az infravörös szenzor az éjszakai felvételek készítését teszi lehetővé, a videóanyagok rögzítése pedig microSD memóriakártyára történhet, mely maximum 128GB kapacitású lehet.

John Dong, a Tenda India igazgatója a CP3 biztonsági kamera bevezetésével kapcsolatban elmondta: "Az elmúlt években megugrottak a CCTV-igények, a legtöbb felhasználó pedig gyakran intelligens és könnyen kezelhető biztonsági kamerát keres. A Tenda CP3 kifejezetten azoknak szól, akik szűkös költségvetés mellett keresnek intelligens biztonsági kamerarendszert otthonuk vagy kis irodájuk számára. Az intelligens MI-alapú és megfizethető biztonsági kamera iránti igény áthidalására a CP3 egy abszolút hasznos termék, amelyet úgy terveztek, hogy megfeleljen az összes otthoni felügyeleti követelménynek."

A Tenda CP3-at Indiában 2.999 rúpiáért, azaz kb. 14.000 forintért lehet megvásárolni.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.