2022. 06. 18. - 11:44

Mesterséges intelligencia ügyel a hőmérsékletre a Lenovo új laptopjainál

Mesterséges intelligencia ügyel a hőmérsékletre a Lenovo új laptopjainál
A Lenovo bemutatta elegáns és nagy teljesítményű játékos laptopjainak legújabb termékcsaládját, köztük a Lenovo Legion 7i és 7 hordozható erőműveket.

A Lenovo Legion 7i és 7 a világ legerősebb 16 hüvelykes gamer laptopjainak számítanak. A készülékek a világ első 16 hüvelykes gamer laptopjai FHD kamerával a jobb streaminghez, valamint a világ első 16 hüvelykes WQXGA (25601600) felbontású, hatalmas akkumulátorral rendelkező, játékos célú hordozható számítógépei. A teljesítményt és mobilitást értékelő egyének számára ideális a Windows 11-es laptopok minimalista kialakítása, hosszú akkumulátor-üzemideje és a mesterséges intelligencia által optimalizált hőháztartása.

A Lenovo Legion 7i és 7 a legjobb teljesítményt kereső játékosok számára készültek, melyek új zsanérral és I/O műszerfallal, valamint karcsú, vonzó és szerény stílussal büszkélkedhetnek. A laptopok CNC fémdíszítést is kaptak, így elegáns és minimalista képet mutatnak, ezzel együtt a korlátok nélküli teljesítményt hirdetik. S természetesen nem hiányozhat az RGB-fényrendszer, ami a képernyő tartalmához illeszkedő billentyűzet- és képszegélyhatásokkal teszi még vonzóbbá a masinák megjelenését.

S ha már billentyűzet: a Lenovo Legion TrueStrike klaviatúra ívelt gombokat vonultat fel, ráadásul mélyebb kiosztással, mint a korábbi generációknál. Az új WASD Force Sensor technológia cserélhető billentyűkkel lehetővé teszi a játékosok számára, hogy a legoptimálisabb, egyénre szabott játékélményt tudják elérni.

A Lenovo Legion 7i és 7 olyan mérnöki csodák, amelyek a legújabb grafikát, CPU-t és tárolóegységet zsúfolják egy 2,5 kg-os, az előző változatnál vizuálisan karcsúbb vázba. A körülbelül 99,99 Whr kapacitású akkumulátorral és 135 Whr USB Type-C gyorstöltéssel az üzemidőre sem lehet panasza a tulajdonosaiknak.

Nagyon erős gamer laptopok lettek a Lenovo 7i és a 7 modellek
Nagyon erős gamer laptopok lettek a Lenovo 7i és a 7 modellek

A szerkezetek a világ első 16:10 képarányú, akár 1250 nites csúcsfényerővel rendelkező játékra szánt laptopjai. Ez a funkció zökkenőmentesebb eSport játékokat vagy a hihetetlen színhűségű filmes képeket eredményez, a jobb játékélmény érdekében pedig Tobii Horizon szoftverrel érkeznek.

A Legion 7i és 7 akár 12. generációs Intel Core HX sorozatú vagy AMD Ryzen 9 6900HX processzorokkal, NVIDIA GeForce RTX 3080 Ti laptop GPU-val, DDR5 memóriával és Gen 4 PCIe SSD tárolóval lehetnek felszerelve, amelyeket a Lenovo Legion A.I. Engine 2.0 segítségével maximális teljesítményre optimalizáltak. Ez a mesterséges intelligencia motor képes előre jelezni a ventilátorok görbéit, és valós időben kiegyensúlyozni a GPU és CPU erőforrás-kibocsátást a konkrét játék alapján.

A Lenovo Legion Coldfront 4.0 hőrendszer hűti a GPU-t és a CPU-t, a vapor chamber technológia pedig lehetővé teszi, hogy a laptopok akár 115W-os teljesítményt is támogassanak. A termosztát az előző generációhoz képest 67 százalékkal vékonyabb ventilátorlapátokkal, a gyorsabb hőátadás érdekében fázisváltó hővegyület bevonattal, nagyobb felülettel és billentyűzet alatti szívónyílásokkal bír.

A Lenovo 7i május végén, a 7 pedig június elején került a boltokba. Az erősebb testvér, vagyis a 7i alapmodellje az Egyesült Államokban 2.449 dolláros (kb. 950.000 forintos) árcímkét kapott, míg a sima 7 AMD Ryzen-es variánsának kezdőára 2.059 dollárba (kb. 782.000 forintba) kerül.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.