2022. 03. 31. - 14:27

Mesterséges intelligencia ügyel a pontos pulzusmérésre a HONOR Watch GS 3-nál

Mesterséges intelligencia ügyel a pontos pulzusmérésre a HONOR Watch GS 3-nál
A HONOR Magic 4 szériába tartozó okostelefonokkal együtt a HONOR bemutatott egy új okosórát is, ami minőségi anyaghasználatával, könnyű súlyával és fejlett funkcióival hívja fel magára a figyelmet.

A HONOR Watch GS 3 dizájnját a klasszikus mechanikus órák által inspirálták. Kiváló minőségű anyagokból, például 316L rozsdamentes acélból készült, súlya ennek ellenére mindössze 44 gramm.

A szerkezet egy új, nyolccsatornás PPG (fotopletizmográfiai) érzékelő modult tartalmaz, amely rendkívül pontos optikai jeleket érzékel, ezzel pedig nagymértékben növeli a pulzusszám-ellenőrző funkció pontosságát. Így a felhasználók számára lehetőség nyílik arra, hogy jobban nyomon kövessék egészségüket, köszönhetően a mesterséges intelligencia alapú AI Heart Rate Monitoring Engine-nek, amely számos algoritmust integrál a különféle zajok és a mérési pontosságot negatívan befolyásoló jelenségek kiszűrésére.

Az óra több mint 100 különböző sportmóddal rendelkezik. Ezek közé tartozik a futás, kerékpározás vagy túrázás, melyek pontos útvonalkövetési funkciókkal is kiegészültek, köszönhetően a beépített L1/L5 kettős frekvenciájú GNSS-nek, azaz egy globális navigációs műholdrendszernek.

A készülék 5ATM vízállósági besorolással és fejlett energiagazdálkodással bír, ezáltal átlagos használat mellett akár 14 napig is bírja. GPS-módban az üzemidő 30 órát jelent, gyorstöltéssel pedig mindössze 5 perc alatt 1 napos használat csikarható ki.


Elegáns és fejlett sportóra tisztelhető a HONOR Watch GS 3-ban

Az 1,43 hüvelykes, 466x466 pixel felbontású AMOLED 3D ívelt képernyő 1000 nites fényerőt biztosít. A GS 3 belsejébe 32GB RAM-ot és 4GB tárhelyet ültettek, és kompatibilis minden olyan okoseszközzel, melyen legalább Android 6.0 vagy iOS 9.0 operációs rendszer fut.

Az érzékelők listája igen gazdag, hiszen rendelkezésre áll gyorsulásmérő, giroszkóp, geomágneses szenzor, optikai pulzusszám-érzékelő, környezetifény-érzékelő, valamint légnyomás-érzékelő. Nem kell hiányolni a mikrofont és a hangszórót sem, ezáltal komplett hívások bonyolíthatók le Bluetooth-on keresztül.

A már említett, száznál is több sportmód mellett alvásfigyelés, 24/7 pulzusmérés, valamint véroxigénszint-mérés is elérhető, 6 mozgástevékenység esetében pedig az automatikus érzékelés is működik.

A Bluetooth 5.0 mellett a Beidou (B1I and B2a), a GPS (L1/L5), a GALILEO (E1/E5a), a QZSS (L1/L5) és a GLONASS iratkozott fel a vezeték nélküli képességek listájára, sőt, az érintés nélküli fizetési lehetőségek kiaknázásához az NFC is bevethető.

A HONOR Watch GS 3 Midnight Black (éjfekete) színben 229 euróba (kb. 85.000 forintba), az Ocean Blue és a Classic Gold modellek pedig bőrszíjjal 249 euróba (kb. 103.000 forintba) kerülnek majd Európában. Megjelenésére várhatóan még tavasszal sor kerül.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.