2020. 12. 19. - 12:47

Mesterséges intelligenciával egészült ki a Sony Alpha 7C fényképezőgép

Mesterséges intelligenciával egészült ki a Sony Alpha 7C fényképezőgép
A Sony nemrégiben mutatta be legújabb full-frame szenzoros fényképezőgépét az Alpha 7-szériában: a Sony Alpha 7C funkciói (melyek között mesterséges intelligencia alapú is található) a profik és amatőrök számára egyaránt kiváló lehetőségeket tartogat a minőségi fotózáshoz.

A Sony Alpha 7C a cserélhető objektíves full-frame fényképezőgépek közül a világon a legkisebb és legkönnyebb lett, köszönhetően az újragondolt mechanikai alkatrészeknek, mint például a helytakarékos zárszerkezetnek és optikai képstabilizátornak. A készülék 24,2 megapixeles CMOS-érzékelővel bír, emellett jelen van a BIONZ X képfeldolgozási technológia, melynek hála gyenge fényviszonyok között is sokkal jobb teljesítmény érhető el, mint a korábbi modellek esetében.

A szerkezet 15 lépcsős dinamikatartományt és nagysebességű adatfeldolgozást kínál, viszont a hátsó megvilágítású Exmor R CMOS-érzékelőt sem kell nélkülözni. A fényképezés mellett 4K 30 fps és 1080p 120 fps videómódok állnak rendelkezésre, de a kamera támogatja a HDR, HLG és S-Log/S-Gamut profilok alkalmazását is.

A mesterséges intelligencia ugyancsak a Sony Alpha 7C részét képezi, méghozzá a Real-Time Eye Autofocus, azaz valós idejű szem-autofókusz funkciónál. Ennek lényege, hogy az algoritmusok nem csupán érzékelik és lekövetik a szemet, hanem automatikusan rá is igazítják az élességet, függetlenül attól, hogy álló helyzetben vagy mozgásban van-e a fényképezni kívánt ember vagy állat.


A Sony Alpha 7C fényképezőgép a mesterséges intelligenciával fokozza a minőséget


A legnagyobb elérhető záridő 30 másodperc, míg a legkisebb 1/4000 másodperc. A képminőségi módok között a JPG mellett a RAW is megtalálható, illetve a kettő kombinációja, amikor egyszerre készülhet JPG és RAW formátumú kép. Az Alpha 7C-t az FE 28-60 mm-es F4-5.6-os zoomobjektív teszi még tökéletesebbé, de az önkioldó, a valós idejű hisztogram, továbbá a spot-, mátrix- és középre súlyozott fénymérés is olyan tulajdonságok, amiknek ki lehet használni az előnyeit.

Az élesség beállítása autofókuszos és manuális módon történhet, a folyamatot pedig az AF segédfény támogatja. A gép oldalából egy 3 hüvelykes LCD-képernyő hajtható ki, ami 921600 pixel felbontással rendelkezik.

Az SDHC és SDXC memóriakártyák fogadására alkalmas, Wi-Fi-képes Sony Alpha 7C energiaellátása Li-ion akkumulátorral történhet. A készüléken egy USB-port és egy HDMI-kimenet kapott helyet, és bár beépített vakuja nincs, de vakupapucsa van, igény szerint pedig 28-60 mm-es objektívvel bővíthető.

A fényképezőgép mérete 124 x 71,1 x 59,7 milliméter, súlya 509 gramm. Magyarországon már elérhető az objektív nélküli és objektíves változat egyaránt, előbbi 699.990 Ft-os, utóbbi 843.890 Ft-os áron.

- Varga Viktor -

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.