2022. 07. 23. - 11:05

Továbbfejlesztett mesterséges intelligencia az új Sony BRAVIA XR okostévékben

Továbbfejlesztett mesterséges intelligencia az új Sony BRAVIA XR okostévékben
A "hagyományos" mesterséges intelligencia lehetőségeit is túlszárnyalják a Sony BRAVIA XR által nyújtott lehetőségek, ezek pedig a képfeldolgozásnál és a képmegjelenítésnél mutatkoznak meg a leginkább.

A Sony nemrégiben bemutatott BRAVIA XR Full Array LED X90K sorozatú tévékészülékek lelke a Next Gen Cognitive Processor XR processzor. Az XR Triluminos Pro és az XR Contrast Booster a Full Array LED panelek precizitását kombinálja a mélyfekete színekkel és intenzív fényerővel, emellett pedig szélesebb színskálát is ígér kiemelkedő valósághűséggel. A BRAVIA X90K-széria több zónás, egymástól függetlenül világító LED-ekkel rendelkezik, amelyek lehetővé teszik a kontraszt precíz beállítását azáltal, hogy a világos területek világosabbá, a sötét területek sötétebbé válnak, vagyis nagyobb lesz a színmélység és javulnak a textúrák.

"Míg a hagyományos mesterséges intelligencia csak egyenként képes érzékelni és analizálni a kép olyan elemeit, mint a szín, a kontraszt és a részletesség, az új processzor egyszerre tudja ezeket az elemeket kombinálni és elemezni - éppen úgy, ahogyan az agyunk is teszi. Így minden egyes elemet a legjobb eredményre állít be, vagyis minden szinkronizált és élethű lesz. Ezt pedig a hagyományos mesterséges intelligencia nem tudja elérni" - áll a Sony közleményében.

A tévék a legújabb XR 4K Upscaling és XR Motion Clarity megoldásokkal egyenletes, világos, tiszta, elmosódás nélküli 4K-filmélményt eredményeznek. HDMI 2.1 kompatibilitással bírnak, beleértve a 4K 120fps-t, a változó frissítési sebességet (VRR-t), az automatikus alacsony késleltetési módot (ALLM-et) és az e-ARC funkciót. A Dolby Vision, Dolby Atmos és IMAX Enhanced szintén rendelkezésre áll.


A mesterséges intelligencia határait bővítik ki a Sony BRAVIA XR okostelevíziói

A BRAVIA CORE a BRAVIA XR TV-ken a legnagyobb IMAX Enhanced filmgyűjteményt kínálja, ráadásul mindezt a Pure Stream 80Mbps-os sebességével. Van továbbá XR hangpozicionálás Acoustic Multi Audio és XR Surround 3D surround felskálázással. A környezettől függetlenül kiváló kép- és hangminőség a Környezeti optimalizálás, a Fényérzékelő és az Akusztikai automatikus kalibrációs technológia által tud megvalósulni.

A készülékek rendelkeznek Google TV felhasználói felülettel, kéz nélküli hangalapú kereséssel, Apple AirPlay 2 és HomeKit funkcióval. A Sony szerint a Next Gen Cognitive Processor XR úgy gondolkodik, mint az emberi agy, és olyan forradalmi élményt nyújt, amely teljesen elmeríti a nézőket kedvenc tartalmaikban.

A 4K okostelevíziók 55, 65 és 75 hüvelykes változatban is elérhetők, mindegyikükben 16GB belső memória található. A Wi-Fi és a Bluetooth 5.2 a vezeték nélküli csapatot képviselik, de nem kell nélkülözni az Ethernet-, az RF- és a kompozitvideó-csatlakozót sem. Mindemellett három HDMI 2.1-port és két USB port is a felhasználók szolgálatába állnak.

Az új Sony Bravia XR-modellek már Magyarországon is megvásárolhatók: az 55 hüvelykes modell ára 559.900 Ft-ért, a 65 hüvelykes változat 699.900 Ft-ért, míg a 75 hüvelykes variáns 944.900 Ft-ért.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.