2021. 10. 06. - 18:51

Valós időben javít a grafikán a mesterséges intelligencia a Hisense új okostévéjében

Valós időben javít a grafikán a mesterséges intelligencia a Hisense új okostévéjében
A Hisense szeptember végén mutatta be legújabb 55 colos 4K UHD QLED okostelevízióját. A termék számos képjavító technológiával rendelkezik a lenyűgöző megjelenés érdekében, közöttük pedig van olyan is, ami a mesterséges intelligenciára épít.

A Hisense 55U6G, vagyis az 55 hüvelykes képátlóval ellátott új televízió UHD felbontással bír, ami 3840 x 2160 pixelt jelent. Ebben önmagában nincs semmi különös, abban viszont már igen, hogy a tévé képjavító és képoptimalizáló funkciók egész sorát vonultatja fel. Ilyen a Dolby Vision HDR, a MEMC, a fejlett környezetifény-érzékelő, a magas kontrasztarányú panel, a HDR10 és HDR10+ vagy éppen a HLG.

Az UHD AI Upscaler mesterséges intelligenciával skálázza fel UHD-felbontásúra az alacsonyabb felbontású tartalmakat. Szintén az MI-tulajdonságok sorát gazdagítja a Hisense saját Hi-view Engine motorja, ami a nagysebességű grafikai feldolgozáshoz mesterséges intelligenciát használ, így a beállítások valós időben igazodnak tartalomhoz, hogy minden körülmények között a legjobb megjelenést biztosítsa.

A televízió 700 nites natív fényerővel, dinamikus háttérvilágítás-szabályzóval, a természetes színeket kihangsúlyozó képességgel, lágy mozgásdinamikával, játékmóddal, színprecíziós megoldással és zajszűrővel is büszkélkedhet.

Hatféle képüzemmód áll a felhasználók szolgálatába: hagyományos, színház, sport, zene, beszéd és késő este. Emellett a nagy csúcsfényerő természetes fényviszonyokat biztosít a képernyőn megjelenő minden jelenet számára.

A mesterséges intelligencia is besegít a Hisense 55U6G okostévé munkájába
A mesterséges intelligencia is besegít a Hisense 55U6G okostévé munkájába

A kép mellett ugyanakkor a hangra sem lehet panasz, mivel a szerkezet 24W-os hangszóróval fegyverkezett fel, és ez Dolby Atmos és Dolby Audio hangtechnológiákkal jár együtt.

A tévé belseje egy négymagos Cortex-A53 központi processzort, egy Mali 470MP grafikus egységet, 2GB RAM-ot és 16GB tárhelyet rejt magában. Az Android TV 10 operációs rendszert futtató készülék beépített Chromecast funkciót, Google Asszisztenst, kétsávos Wi-Fi-t és Bluetooth 5.0-t is birtokol.

A gyártó olyan előre telepített alkalmazásokkal látta el az újdonságát, mint a Google Play Áruház, a Google Play Movies & TV, a Netflix, a YouTube vagy éppen az Amazon Prime Video. Emellett a távirányítón dedikált gombként található meg a Disney+ Hotstar, a YouTube, a Netflix, a Google Play Áruház és a Google Asszisztens.

A csatlakoztathatóság szempontjából sem vall kudarcot: két USB Type-A, három HDMI, egy S/PDIF, egy audio jack, egy RF-bemenet, egy AV-bemenet és egy Ethernet-csatlakozó áll rendelkezésre.

A Hisense 55U6G 55" 4K UHD QLED okostelevízió Ázsiában mutatkozott be, de 2021 utolsó negyedévében Európába is érkezni fog. Ahol már a boltokba került, ott nagyjából 250.000 forintnyi összeget kérnek érte.

V.V.

Hírlevél feliratkozás

Kérjük, add meg adataidat a hírlevélre történő feliratkozáshoz! A megadott adatokat bizalmasan kezeljük, azokat harmadik félnek át nem adjuk.

 

gyulai_vafurdo

profight_banner.